Published On: lun, mart. 19th, 2018

Politistii braileni actioneaza, in fiecare weekend, in municipiu si judet, pentru prevenirea faptelor antisociale

Politistii braileni actioneaza, in fiecare weekend, in municipiu si judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

In zilele de 16 si 17 martie, politisti din cadrul Politiei Municipiului, politiilor orasenesti si cei ai sectiilor de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona pietelor si a unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar s.a., pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 81 de societati comerciale, legitimate 642 de  persoane, dintre care 375 au fost controlate corporal sumar, si oprite in trafic peste 300 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 46 de soferi.

De asemenea, acestia au constatat 111 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 36.430 de lei.

Dintre amenzile aplicate 78 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 23 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 10 la alte acte normative.

Totodata, in ziua de 16.03.2018, politistii din cadrul Biroului Proximitate au actionat pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar si a faptelor antisociale savarsite in incinta si in apropierea unitatilor de invatamant.

Cu aceasta ocazie, au fost verificate 3 societati comerciale si 4 unitati de invatamant, acestia purtand discutii cu factorii de conducere ale acestora, si au fost controlati 4 paznici.

Politistii, impreuna cu un reprezentant al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, au desfasurat o activitate preventiva in cadrul Campaniei de prevenire a traficului de persoane „Internetul – unealta traficantilor de persoane”,  la Colegiul Economic „Ion Ghica”. 

Elevii au fost informati cu privire la imprejurarile care ii expun la riscul de a deveni victime ale traficului de persoane, legatura dintre utilizarea internetului si racolarea victimelor si comportamentul pe care trebuie sa il adopte pentru a nu ajunge in aceasta situatie.

Cu aceasta ocazie au fost prezentate doua filme tematice si au fost diseminate 47 de pliante, beneficiarii fiind elevii de clasa a IX-a.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>