Published On: vin, mart. 23rd, 2018

Parintii sunt ghizi spirituali pentru copii

Orice persoana, care este, sau va deveni parinte, stie sau va afla cat de solicitanta este aceasta meserie. Dar putini dintre noi stim ce reprezentam de fapt noi, parintii, la nivel spiritual, pentru copiii nostri?

Copilul, ca si noi, este in primul rand un spirit, venit aici, sa invete, sa experimenteze, sa aprofundeze anumite lucruri, idei, sentimente. De fapt, noi nu suntem altceva decat ghizi spirituali. Este gresit conceptul, cum ca un copil este al nostru! Nicidecum! El este o fiinta independenta, care are nevoie de iubire, indrumare, intelegere si suport. Nu il ajuta cu nimic, daca noi, ca parinti, devenim prea protectori, posesivi, sau il transformam intr-o fiinta dependenta.

Copiii nu sunt ai nostri! Nu ne apartin noua si in niciun caz nu ar trebui sa le spunem ce sa faca, cum sa faca sau sa aleaga drumul in viata trasat de noi! El este independent, si vine cu un bagaj al lui, personal, cu care trebuie sa invete sa se descurce. De aceea, daca vrem sa ne ajutam copiii, ar trebui sa-i invatam sa devina independenti, sa-i ascultam si sa purtam cu ei dialog de la egal la egal. Sa nu-i tratam cu superioritate, sa nu le impunem vointa noastra, sa nu le cerem sa ne realizeze ei visele.

Copiii nu au nicio datorie fata de noi, parintii. Ei, la nastere, isi aleg din ce familie sa faca parte, ce familie ii poate ajuta sa evolueze. Noi trebuie doar sa-i crestem, frumos, sa-i ascultam, sa-i intelegem si sa le oferim iubire neconditionata. Si mai presus de orice, sa nu avem asteptari, sa nu asteptam sa ne intoarca la batranete favorul pentru ca i-am crescut si ajutat. Nu asta le este menirea pe acest pamant.

Fiecare copil doar este el insusi. Doar ca noi, ca parinti,  il distorsionam si ii furam identitatea proiectand asupra lui emotiile noastre – temerile, programele inconstiente bagate de parintii nostri, la randul lor.

Un lucru sigur este ca ei, copiii nostri, vor fi intotdeauna superiori noua, vor fi mereu cu o treapta mai sus fata de noi, atat ca inteligenta, cat si ca intelepciune, spiritualitate, iubire. Altfel nu ar exista evolutia spirituala. Este greu sa fii parinte, dar este o onoare sa fii ales in acest rol.

Doctorul Christophe Massin, psihiatru si psihoterapeut ne explica cel mai bine de ce se spune ca un copil isi alege parintii: "O constiinta non incarnata se simte atrasa in mod irezistibil de catre un anume cuplu de parinti, nu sub forma lor fizica, ci mai curand de energia degajata de catre fiecare dintre ei”.

Este o atractie produsa prin vibratii, emanatii emise de catre viitorii parinti, ”dirijate” de legaturile karmice. Aceste legaturi ne cheama sa regasim fiintele cu care avem conflicte de depasit sau mari iubiri de consumat. Adeseori, sufletul copilului alege o calitate pe care vrea sa o exprime in mod special si/sau sa o stimuleze la parintii sai ori in anturajul apropiat – compasiunea, de exemplu, toleranta, iubirea universala.

Asa ca, voi dragi parinti, aflati ca sufletul copilului vostru v-a ales atat pentru calitatile si punctele voastre forte, cat si pentru slabiciuni si umbre. Chiar daca avem uneori impresia ca nu suntem parintii perfecti, sa ne amintim ca suntem ceea ce trebuie pentru copilul nostru. Cu cat intelegem si constientizam mai repede faptul ca noi, parintii, suntem ghizii spirituali ai acestor ingerasi, cu atat mai repede vom crea o lume mult mai buna si benefica pentru evolutia copiilor din ziua de azi.

Multumim colaboratoarei noastre, Oana Martinas!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>