Published On: mie, mart. 14th, 2018

Omul de stiinta Stephen Hawking a murit astazi la varsta de 76 de ani

Omul de stiinta Stephen Hawking a murit astazi la varsta de 76 de ani, dupa cum a declarat un purtator de cuvant al familiei sale.

Copiii profesorului Hawking, Lucy, Robert si Tim au spus intr-o declaratie:

"Suntem profund tristi ca tatal nostru iubit a trecut in nefiinta, astazi. A fost un mare om de stiinta si un om extraordinar, a carui munca va trai multi ani de acum in colo. Curajul si perseverenta cu stralucirea si umorul lui au inspirat oameni din intreaga lume. Chiar el a spus odata <<Nu ar fi prea mult un univers daca nu ar fi acasa pentru oamenii pe care îi iubesti>> Ne va lipsi pentru totdeauna. "

Fizicianul si cosmologul faimos al lumii a fost subiectul filmului "Teoria tuturor lucrurilor din 2014", in care au jucat Eddie Redmayne si Felicity Jones.

Hawking a fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica in 1963, la varsta de 21 de ani, cand i s-a spus ca mai are de traiat doar doi ani. Diagnosticul nu l-a speriat. A continuat sa studieze la Cambridge si a devenit unul dintre cei mai straluciti fizicieni teoreticieni de la Albert Einstein.

Prima lui descoperire majoră a venit in 1970, cand el si Roger Penrose au aplicat matematica gaurilor negre intregului univers si au aratat ca o singularitate, o regiune de curbura infinita in spatiu, se afla in trecutul nostru indepartat: punctul din care a aparut marele Bang.

El a vorbit si despre moarte, o eventualitate care se afla pe un orizont mult mai indepartat decat se gandeau medici.

"Am trait cu perspectiva unei morti timpurii in ultimii 49 de ani. Nu mi-e teama de moarte, dar nu ma grabesc sa mor. Am atatea lucruri pe care vreau sa le fac mai intai ", a spus Stephen Hawking.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>