Published On: vin, mart. 16th, 2018

Numaratoarea inversa a inceput

Transcrierea unei prime parti din inregistrarile din biroul fostului viceprimar se apropie de sfarsit. O adevarata saga a spagii manglelor se desprinde din discutiiile purtate chiar in incinta Primariei Braila. Vom afla, impreuna, ca nu oamenii “vizibili” pe care ii credeam vinovati de toate relele Brailei au fost singuri. Nu. Au existat multi altii. Foarte multi.

De saptamana viitoare veti afla, impreuna cu si de la noi ca jaful ar fi putut fi oprit. De ce nu s-a intamplat asta? De ce oamenii care ar fi putut atat de simplu sa-l opreasca nu au facut-o?

Inregistrarile arata un nivel al coruptiei imens. Amantlacuri amestecate cu afaceri, politica si bani. Cearsafurile mototolite, dosarele date pe “neve” si incercarea de a prelua o putere, pana la urma efemera, sunt “motoarele” acestei actiuni.

Veti vedea fosti asociati, prieteni, dusmani, intr-un melanj care a condus acest judet. Veti vedea cum banii, puterea si politica se impletesc ca niste serpi gatuind acest oras.

Veti fi ingretosati sa aflati ca, de fapt, toate partidele ascund “monstri” care sa lupte in coloanele unei mine pline de bani si de voturi. Veti fi scarbiti citind stenogramele unor discutii absolut fenomenale pentru un jurnalist, dar scabroase pentru un cetatean obisnuit sa fie corect si cinstit.

Nu numai ca veti putea citi stenograme, veti auzi cu urechile voastre ce spuneau oamenii care altminteri se bateau in public ca apara drepturile noastre. Veti fi oripilati sa auziti cum politicieni acuzati de falsuri se revolta impotriva procurorilor, care i-au scapat de parnaie, ca acum nu le mai indeplinesc ordinele.

Caracatita este formata din politicieni si afaceristi de la toate partidele. Adevarul si dreptatea nu i-a interesat niciodata. Cat despre noi, alegatorii, acestia arata ca nu contam decat ca numar, un numar mutat de la unii la altii ca si cum am fi niste vite de povara, singura diferenta fiind aceea ca din patru in patru ani suntem colorati altfel.

N-au crezut nicioadata ca discutiile lor vor fi publice. Visul nu li s-a indeplinit. Vor fi dati de gol. Vor fi prezentati asa cum sunt ei. Nu spun eu cum, dumneavoastra veti trage concluziile.

Tot ce pot spune este ca numaratoarea inversa a inceput. Sa ne tina Dumnezeu sanatosi pana luni!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>