Published On: joi, mart. 29th, 2018

Miercuri, 28 martie, au intrat in tara o mie de doze de imunoglobulina

Cele o mie de doze de imunoglobulina au fost  livrate catre SC Unifarm in cadrul unuia dintre contractele pe care compania le are in derulare. Dozele sunt destinate tratamentului bolnavilor acuti care sufera de imunodeficienta primara si boli autoimune, centralizate de catre Ministerul Sanatatii.

In urma declansarii mecanismului de protectie civila, a fost transmis de catre Crucea Rosie din Austria calendarul de livrari catre Romania, in 4 transe, a unui numar total de 16.000 de doze de imunoglobulina. Conform acestui calendar, primele 2500 de doze ar urma sa intre in tara la finalul acestei luni, urmand ca pana la jumatatea lunii mai sa fie livrata toata cantitatea achizitionata.

De asemenea, sunt in curs de derulare procedurile de achizitie de imunoglobulina din SUA.

Va reamintim ca saptamana trecuta Guvernul a acordat un ajutor de stat individual catre SC Unifarm SA in valoare de 44.27 mil lei, pentru aprovizionarea cu imunoglobulina necesara tratamentului populatiei, in cadrul mecanismului de protectie civila declansat de Ministerul Sanatatii.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>