Published On: lun, mart. 12th, 2018

Legaturile karmice / Ce sunt ele si care este scopul lor

Atunci cand vorbim despre karma, inevitabil aducem in discutie si subiectul reincarnarii, deoarece se completeaza una pe alta. Reincarnarea este o ipoteza care sustine ca noi, oamenii, nu traim o singura viata. Corpul moare, insa sufletul se reincarneaza pana va atinge starea de iluminare, sau altfel spus, al iubirii totale. Facand greseli peste greseli in viata, afectand viata unor persoane cu care intram in contact, transmitand energie negativa, suntem fortati intr-un fel sa ne reincarnam pentru a ne spala karma. Nu ne forteaza cineva anume, ci chiar noi insine, simtind ceea ce am creat de-a lungul vietii, dorim sa ne reintoarcem pentru a ne repara greselile fata de ceilalti.

Astfel, a luat nastere conceptul de legaturi karmice. Oamenii care, in aceasta viata ne sunt rude, sunt oamenii cu care noi am avut relatii stranse in in vietile anterioare, avand insa alte roluri. Spre exemplu, mama din viata asta, este foarte posibil sa fi fost copilul nostru intr-o viata anterioara, iar acum rolul s-a schimbat, pentru a experimenta ce inseamna sa fii mama. Prietenii din prezent, sunt tovarasii din alte vieti, cu care am avut o relatie frumoasa.

Alegem sa fim impreuna cu oameni pe care i-am mai cunoscut, pentru a avea ocazia sa echilibram karma, sau pur si simplu din bucuria de a fi iarasi impreuna. Multe din relatiile actuale sunt formate cu un motiv. Daca intr-o alta viata relatia a fost negativa, au existat certuri, discutii, agresiuni, inseamna ca acum am ales sa fim impreuna pentru a corecta tot ce a fost negativ. In momentul in care, in aceasta viata, avem probleme cu cineva din familie, exista tensiune si neintelegeri, se datoreaza karmei negative pe care noi am creat-o cu respectiva persoana.

Sunt momente cand ni se intampla sa cunoastem pe cineva pentru prima oara si sa imtim o simpatie fata de acea persoana sau, din contra, o puternica antipatie, desi acea persoana nu ne-a facut nimic. Acest lucru se datoreaza faptului ca in alta viata noi am mai avut o legatura, buna sau rea, in functie de ceea ce ne transmite intalnirea cu persoana in cauza.

Starile emotionale din vietile trecute, se transmit de la o viata la alta si ne influenteaza relatiile cu cei din jurul nostru. Scopul acestor legaturi karmice poate fi aprofundarea relatiei, ori rezolvarea karmica prin echilibrare. Daca in viata trecuta, ne-am purtat urat cu partenerul de viata, l-am abandonat, nu l-am sustinut, in aceasta viata roata se intoarce. Vom intampina greutati in relatia de cuplu, vom fi neintelesi, vom simti indiferenta fata de problemele si necazurile noastre.

Experientele pe care le traim acum le putem compara cu niste trepte. Fiecare treapta pe care reusim sa o urcam, ne aduce mai aproape de scopul nostru si anume compasiunea si iubirea semenilor. Dupa ce invatam o lectie, pasim o treapta mai sus pentru a ajunge la echilibrarea karmei.

Fiecare relatie pe care o legam are o anumita semnificatie, o invatatura, un scop, iar noi nu avem altceva de facut decat sa descoperim de ce apar anumite persoane in viata noastra si sa incercam sa stabilim relatii bune cu toate persoanele cu care interactionam.

Sunt situatii in care legatura karmica apare pur si simplu din dragoste. Niciunul din parteneri nu are vreo datorie fata de celalalt, insa iubirea lor a fost atat de mare si de frumoasa, incat au dorit sa o continuie! De aici apare si zicala: "dragoste la prima vedere!"

In incheiere putem trage concluzia ca viata asta, actuala, este o sansa si o oportunitate pentru fiecare dintre noi de a deveni mai buni atat cu noi insine cat si cu persoanele cu care intram in contact.

Multumirile de rigoare, Oanei Martinas!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>