Published On: mar, mart. 27th, 2018

Intrare ilegala in Romania de catre doi cetateni, traversand raul Prut cu camere de tractor

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti -I.T.P.F. Iasi au depistat, in zona de responsabilitate, doi barbati care au trecut raul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, intentionand astfel sa intre ilegal in Romania.

Unul dintre ei era cautat de autoritatile din Germania,  pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri.

La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti– I.T.P.F. Iasi, pe timpul exercitarii atributiilor specifice, au observat, cu autospeciala de supraveghere care functioneaza pe principiul termoviziunii, pe directia localitatii de frontiera Mastacani, doua persoane care se deplasau pe un traseu sinuos si pareau dezorientate in teren.

Imediat un echipaj mobil s-a deplasat catre acestea constatand ca nu-si justificau prezenta in zona, iar una dintre ele nu avea documente de identitate asupra sa. Astfel,  au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti in vederea stabilirii identitatii.

In urma cercetarilor efectuate si din declaratiile persoanelor, lucratorii nostri au stabilit ca cei in cauza sunt Vasile T.,  cetatean roman si Republica Moldova, in varsta de 40 de ani si Ilie B., cetatean Republica Moldova, in varsta de 28 ani, care au trecut raul Prut cu ajutorul unei camere de tractor, intentionand sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen.

Pe timpul cercetarilor, politistii de frontiera au stabilit faptul ca pe numele lui Vasile T. exista un mandat european de arestare emis in anul 2016 de autoritatile din Germania pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri.

De asemenea, in urma verificarilor, lucratorii nostri au constatat ca celalalt barbat, Ilie B. a mai fost depistat de politistii de frontiera din cadrul SPF Foltesti in anul 2012 incercand sa treaca ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania, fiind apoi predat autoritatilor din tara vecina in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale ce se impun. Totodata, Vasile T. a fost preluat de catre o echipa operativa din cadrul IPJ Galati in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>