Published On: mar, mart. 20th, 2018

Inca o zi libera incepand de anul acesta

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe 28 februarie proiectul de lege prin care Vinerea Mare devine zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

„Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale Uniunii Europene. In Romania, Codul muncii prevede 14 zile de sarbatori legale, mai putine fata de alte tari din Uniunea Europeana, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sarbatoare legala. (…) Si in Romania ar trebui introdusa Vinerea Mare ca zi de sarbatoare legala, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an", se preciza in expunerea de motive a actului normativ.

Propunerea legislativa a fost initiata de un grup de 42 de senatori si deputati din intreg spectrul politic si a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata. Deputatii au adoptat-o cu 233 de voturi "pentru", sapte voturi "impotriva"si 19 abtineri.

Codul muncii stabileste astfel urmatoarele zile ca sarbatori legale in care nu se lucreaza: 1 si 2 ianuarie; 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane); Vinerea Mare; prima si a doua zi de Paste; 1 Mai, 1 Iunie (Ziua Copilului); prima si a doua zi de Rusalii; 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 30 noiembrie (Sfantul Andrei); 1 decembrie (Ziua Nationala a Romaniei); 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun), potrivit Agerpres.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>