Published On: joi, mart. 15th, 2018

GALERIE FOTO: Gunoiul din campania electorala a ramas neridicat

Share This
Tags

Un cititor al ziarului nostru ne-a contactat, in ultima instanta, in speranta ca va reusi sa rezolve o problema care persista de doi ani de zile in cartierul in care locuieste.

Acesta ne-a trimis mai multe fotografii realizate in Braila, pe strada Industriei, in spatele Școlii Sf. Andrei din Vidin, in care este fotografiata o zona plina cu gunoi. Autorul fotografiilor sustine ca de doi ani de zile nimeni nu a incercat sa curete zona desi au fost facute sesizari la Primarie.

Raspunsul celor de la Primarie, conform cititorului nostru, a fost acela ca se vor lua masuri pentru ca se cunoaste situatia, deoarece au fost facute mai multe sesizari la adresa respectiva.

Masurile nu s-au luat inca.

Nici nu stiam cand se vor lua, pentru ca edilul sef este ocupat cu gunoiul, insa cu colectarea selectiva a gunoiului, nu cu ridicarea gunoiul dintre spatiile dintre blocuri, care sunt transformate in adevarate focare de infectie.

Marti, primarul a postat pe pagina sa de socializare fotografii cu trei modele de statii de colectare selectiva a gunoiului, si a indemnat brailenii sa aleaga modelul pe care il vor.

"Braila – Inca un pas spre colectarea selectiva

CE MODEL ALEGETI ? 1, 2 sau 3 ?

MODEL 1 – Str. Calugareni – donat de Lavitex

MODEL 2 – Str. S. Barnutiu – donat de Braicata

MODEL 3 – Str. Hipodrom – donat de RER

Atasat postez 3 modele de puncte gospodaresti montate ca test in Braila. Care considerati ca este cel mai eficient si modern?

Exista si varinta 4 cu pubele ingropate si ridicare pe baza de litf dar costul este de 3 ori mai mare decat al modelelor instalate

In 2018 am alocat in buget aprox. 330.000 euro pentru montarea unor puncte gospodaresti moderne.

Modelul va fi cel ales de noi iar furnizorul va fi stabilit prin licitatie publica desfasurata prin Sistemul Electronic de Licitatii Publice" a scris edilul sef, Marian Dragomir.

E normal sa se ocupe si de acest lucru, nimic de zis, insa ce ramane de facut cu gunoiul dintre blocuri. 

Nu zic ca este vina primarului ca de doi ani de zile nu s-a ridicat gunoiul din zona mentionata (vezi foto), sunt convinsa ca nu cunoaste aceasta situatie, pentru ca atunci cand sesizarile au inceput la Primarie, acum doi ani, Dragomir nu era, inca, primar.

Dar cei pe care ii conduce in primarie, ce fac? Cum e posibil sa se cunoasca situatia si sa nu se faca nimic?

Avem increderea ca, desi, edilul sef, este foarte ocupat, se va autosesiza si va curata zona.  Am incercat sa il contactam, insa nu ne-a raspuns, ceea ce dovedeste, inca o data, ca este un primar ocupat.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>