Published On: joi, mart. 22nd, 2018

“Dor de Basarabia”/ Sambata 24 martie 2018 la Casa Memoriala Petre Stefanescu-Goanga

La 27 martie 1918, Basarabia se unea cu Romania. Era inceputul unei reparatii istorice, care va continua cu unirea Bucovinei, in noiembrie 1918 si se va incheia la 1 decembrie 1918, cand Transilvania, Banatul si Crisana se uneau cu Romania.

Ca semn de recunoastere a importantei evenimentului istoric de acum 100 de ani, Casa de Cultura a Municipiului Braila, in colaborare cu Societatea de Stiinte Istorice din Romania si Asociatia ProBasarabia si Bucovina, filiala Vasile Voloc Braila, organizeaza manifestarea cultural-artistica Dor de Basarabia.

Actiunea are loc, sambata, 24 martie 2018, incepand cu ora 11.00, la Casa Memoriala Petre Stefanescu-Goanga, la eveniment urmand sa participe si o delegatie culturala din localitatea Biesti, Republica Moldova, condusa de Ion Vlas, primarul comunei.

In cadrul manifestarii, profesorul dr. Stefan Aftodor, presedintele Societatii de Stiinte Istorice din Romania, filiala Braila, va prezenta comunicarea Centenarul Marii Unirii si Basarabia inlacrimata. Programul artistic include un recital extraordinar sustinut de Ansamblului Coral Semanatorii din Republica Moldova, un potpuriu folcloric romanesc cu solistii Casei de Cultura a Municipiului Braila si momente muzicale oferite de grupul folk Generatii, condus de profesorul Dumitru Popescu.

In preambulul manifestarii, va avea loc lansarea volumului aparut sub egida Casei de Cultura – Braila sub semnul centenarului, o culegere de Studii si Articole de Istorie ale Membrilor Filialei Braila a Societatii de Stiinte Istorice din Romania, volum coordonat si ingrijit de prof.dr Stefan Aftodor si prof.dr. Mihai Radulescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>