Published On: joi, mart. 29th, 2018

Daca reparatiile strazilor nu vor fi calitative Dragomir va face publice numerele de telefon a responsabililor

Primarul, Marian Dragomir, a anuntat, astazi, pe Facebook si ulterior intr-o conferinta ca s-a inceput reparatiile strazilor din oras.

"AU INCEPUT REPARATIILE LA STRAZI.

Societatea Micatis din Braila a facut primele lucrari in zona Centrului Istoric pe Strada Balcescu, azi intra in zona Gradinii Publice si pe Soseaua de Centura.

Au fost stabilite ca prioritate – Soseaua de Centura, Calea Galati, Independentei, Baldovinesti, etc. Pentru inceput vor intra pe toate strazile principale si apoi in cartiere.

Desi iarna nu a fost una deosebit de grea, se constata ca asfaltul vechi s-a faiantat (crapat, fisurat) si in zone in care nu erau gropi avem o problema reala.

In paralel, plombele puse de Micatis care nu au rezistat vor fi refacute pe cheltuiala societatii", a scris edilul sef pe pagina sa de socializare.

Pe langa cele anuntate pe Facebook, Dragomir a adaugat ca va face foarte multe verificari in teren, exact ca la deszapezire.

Desi, este de parere ca a exagerat cu verificarile in teren pe perioada deszapezirilor, sustine ca aceste verificari au dat roade, fapt pentru care a decis sa faca la fel si in cazul operatiunilor de reparatii a strazilor.

Pentru ca a admis ca plombele puse de firma Micatis nu au rezistat, Dragomir a fost intrebat daca ia in calcul rezilierea contractului cu firma in cauza. Edilul sef a raspuns ca "nu" si a explicat ca o rezilierea a contractului va conduce la lipsa posibilitatii de reparatie si asfaltare a strazilor din oras.

"Am sa ii asigur pe braileni, ca asa cum am urmarit operatiunile de deszapezire, o sa urmaresc anul acesta si operatiunile de reparatii a strazilor. Iar acum, ca sa intervenim la reparatii strazi, saptamana aceasta au inceput reparatiile strazilor din municipiul Braila. (…) Daca lucrarile nu vor fi calitative, la un moment dat voi fi pus in situatia de a face publice numerele de telefon, ale responsabililor de la societatea Micatis, pentru a fi contactati si de brailenii nemultumiti, la fel ca Primaria Municipiului Braila, de acele lucrari. (…) Rezilierea contractului cu Micatis, in momentul de fata, va conduce la lipsa posibilitati de asfaltare si reparatie a strazilor din Municipiul Braila. Momentan, ei sunt cei care au castigat acest contract, au obligatii sa-l faca si daca nu-si vor respecta contractul vor plati penalitati si vor repara pe propria cheltuiala, pana cand lucrarile vor fi bune." , a declarat, Marian Dragomir.

De asemenea, a adaugat ca primele 9 utilaje pentru Divizia de reparatii strazi ale Primariei Braila au ajuns deja la SUPAGL, urmand sa mai fie cumparat inca un utilaj. Cu aceasta divizie, dupa ce va reusi sa angajeze tot personalul necesar, Primaria va putea sa intervina si sa repare urgentele de pe strazile din Municipiu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>