Published On: joi, mart. 29th, 2018

Cupa Tymbark Junior, cea mai importanta competitie de fotbal din Romania dedicata elevilor intre 6 si 12 ani

Cupa Tymbark Junior, cea mai importanta competitie de fotbal din Romania dedicata elevilor intre 6 si 12 ani, a intrat in repriza a doua. Echipe de fotbal formate din elevi, fete si baieti, se confrunta, din 1 martie,  in etapa zonala a competitiei. Meciurile au  loc in opt regiuni ale tarii, respectiv in judetele Neamt, Arges, Hunedoara, Buzau, Ilfov, Mures, Zalau si in Bucuresti. Invingatorii acestei etape vor reveni apoi pe terenul de fotbal pentru a se lupta pentru castigarea titlului de campioni. Cupa Tymbark Junior se desfasoara la nivel national si este organizata de catre Federatia Romana de Fotbal in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale. Partenerul oficial al competitiei este Maspex Romania prin brandul Tymbark.

Bucuresti, 29 martie 2018 – Cupa Tymbark Junior a dat startul, in luna martie, etapei zonale, ultima inaintea finalelor programate in luna mai. Pentru elevii cu varsta de pana la 8 ani, aceasta faza a competitiei este si ultima, urmand a fi desemnati inca de acum campionii fiecarei regiuni.

In aceasta faza s-au calificat micii fotbalisti care au iesit invingatori din etapele pe scoala,  pe localitate si pe judet, din totalul celor 124.759 de copii de elevi inscrisi in competitie.

„Este o bucurie sa vad atat de multi copii jucand fotbal de placere intr-o astfel de competitie la nivel national. Ma bucur ca participarea la aceasta editie este mai mare ca la precedenta, ceea ce reprezinta o confirmare a importantei Cupei Tymbark Junior in calendarul institutiilor de invatamant din Romania. Voi fi alaturi de copii la fazele finale si le urez succes tuturor in drumul spre castigarea titlului de campioni. Printre ei este posibil sa avem si cativa dintre reprezentantii viitoarelor generatii de tricolori si tricolore”, a declarat Razvan Burleanu, Presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

„Cu fiecare meci disputat, ne apropiem de finala competitiei. Insa pana la acel moment trebuie sa ii felicitam pe cei care au ajuns in aceasta etapa pentru seriozitatea de care au dat dovada si pentru dragostea pe care o au fata de acest sport. Desigur, pentru noi, fiecare copil care s-a inscris in aceasta competitie merita felicitat si ii invitam sa se inscrie si anul viitor in competitie. Toti marii campioni va vor spune ca perseverenta este cheia succesului. Ii asiguram pe toti copiii participanti la acest turneu ca au toata sustinerea Maspex Romania atunci cand vine vorba de a face performanta in fotbal!”, a declarat Krzysztof Grabowski, Presedinte Maspex Romania.

Cupa Tymbark Junior are doua componente, una pentru echipele de baieti si una pentru echipele de fete, si este structurata pe grupe de varsta, dupa cum urmeaza: grupa de varsta U8 – in care s-au inscris elevii din clasa pregatitoare, clasa I si a II-a, grupa de varsta U10 – din care fac parte elevii din clasele a III-a si a IV-a, si grupa de varsta U12 – unde s-au inscris elevii din clasele a V-a si a VI-a.

Calendarul competitional 2017-2018 prevede in perioada urmatoare:

1 martie – 27 aprilie 2018 – etapa zonala,  faza finala pentru clasele 0-II (U8)

Mai 2018 – etapa finala

Date de desfasurare a zonelor de la Cupa Tymbark Junior 2018:

1.        ZONA 1 – NEAMT – perioada 20.04-21.04.2018

2.        ZONA 2 – BUZAU – perioada 19.04-21.04.2018

3.        ZONA 3 – ILFOV – perioada 29.03-30.03.2018

4.        ZONA 4 – ARGES – perioada 12.04-14.04.2018

5.        ZONA 5 – HUNEDOARA – perioada 22.03-24.03.2018

6.        ZONA 6 – MURES – perioada 12.04-14.04.2018

7.        ZONA 7 – ZALAU – perioada 03.05-06.05.2018

8.        ZONA 8 – BUCURESTI – perioada 02.05-03.05.2018

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienta de aproape 18 ani, fiind organizat in Polonia de catre Asociatia Poloneza de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfasoara in Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea scolii pe stadion!” si este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, insumand peste 1,6 milioane de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, participanti la toate editiile. La cea mai recenta editie a turneului, finalizata in luna mai 2017, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete si baieti) din toata Polonia. 

Regulamentul integral al competitiei se gaseste pe http://www.cupatymbark.ro/ .

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>