Published On: lun, mart. 26th, 2018

Cum sa ne decoram casa in stil Feng Shui

Cu totii, cred ca, ne dorim sa avem o casa frumoasa, luminoasa, incapatoare, unde toata lumea sa se simta bine. Daca ne hotaram si avem posibilitatea sa apelam la un decorator, vom descoperi ca majoritatea ne vor sfatui sa decoram casa in stil feng shui. Dar ce este de fapt acest feng shui si cu ne ajuta? Se spune ca in orice casa, birou, locuinta, exista atat energii pozitive cat si negative care ne influenteaza. Energiile pozitive aduc prosperitate, belsug, intelegere, sanatate, iubire, pe cand, cele negative atrag ghinioane, probleme de tot felul, intarzieri, boli, certuri, despartiri.

Feng Shui este un stil care se ocupa cu studierea energiilor care exista intr-o casa, iar un specialist in feng shui se ocupa cu studierea si amplasarea diferitelor obiecte sau culori pentru a crea un mediu propice. Feng Shui-ul studiaza energiile din orice spatiu locuit de om.

 Energia poate fi descoperita numai de specialistul Feng Shui, pentru ca implica masurarea fatadei casei/blocului, hotelului, fabricii etc. si pentru asta este nevoie de o busola. Este important sa se masoare in afara casei punctele cardinale din locuinta.

Acestea trebuie notate pe planul casei astfel: N, NE, NV, S, SE, SV, E, V. Apoi, cu ajutorul unei linii se traseaza diagonalele pe planul casei, pentru a afla care este centrul casei.

Specialistii sustin ca energiile dintr-un spatiu de locuit se schimba o data la 20 de ani. Anul acesta, zona cu cele mai multe obstacole este zona de nord, astfel ca, daca avem patul situat in partea de nord, pentru a anihila energia negativa ce atrage ghinioane, certuri, este indicat sa punem un vas cu apa si sare in partea de nord a casei, apa pe care o vom schimba in fiecare saptamana. O alta metoda de a capa de blocaje, este de a pune obiecte metalice in partea de nord.

In zona de est a casei se strang energii negative si vom intampina probleme de sanatate, suntem expusi invidiilor, barfelor si certurilor. Pentru a scapa de aceste energii negative, specialistii recomanda, ca in partea de est a spatiului de locuit sa se puna elemente din lemn. Cel mai raspandit truc folosit este bambusul pus intr-un vas de sticla transparent cu apa si pietricele. In functie de numarul lor, 1,3,4 sau11, si energia se schimba mai repede si mai benefic. Bambusul nu este o planta norocoasa, ci reprezinta elemntul de lemn cel mai usor de folosit.

Zona de sud-vest a casei, aduce anul acesta probleme legate de sanatate, in special raceli, sinuzite, migrene, dar si probleme de ordin juridic. Astfel este bine sa punem in aceasta zona plante in apa, sau obiecte de culoare verde, negru, albastru.

In zona de nord-est se strang energii care ne predispun la furturi, pagube materiale, certuri, despartiri, probleme ale picioare. Pentru a combate aceste energii, putem pune in aceasta zona un ghiveci cu pamant, fara floare si obiecte de culoare rosie sau portocalie.De asemena,obiectele de ceramica sau cristalele atrag energie pozitiva in aceasta zona.

In ceea ce priveste nuanta peretilor, se recomanda culori neutre, insa in dormitor ar fi bine sa optam pentru nuante de galben, portocaliu, verde, in special daca avem copii mici. Aceste culori ajuta la dezvoltarea creativitatii, inteligentei si ne ajuta sa avem un somn odihnitor.

Din februarie anul aceste si pana in anul 2024, centrul casei este influentat de energia stelei a II- a Carului Mare, o stea cu energie negativa, care aduce in casa boli, depresii,stari de epuizare. Ca sa scapam de aceasta energie, se recomanda sa punem in centrul casei sase monede ,sau un covor oval, rotund, sa nu aibe colturi, in nuante de alb, negru, gri, auriu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>