Published On: mar, mart. 20th, 2018

Cum ne influenteaza culorile starea de spirit

Culorile au un rol foarte important in viata noastra. Cu totii punem accentul pe culoare atunci cand vine vorba despre imbracaminte, decorarea locuintei si fiecare dintre noi avem o culoare care ne caracterizeaza. Insa culorile au un rol important si asupra starii noastre de spirit.

De exemplu verdele smarald ne duce cu gandul la lux, belsug, prosperitate, pe cand, verdele foarte deschis, ne ofera destindere, relaxare, calm. Verdele praz, acel verde intens ne da energie debordanta, stimuleaza creativitatea si ofera impulsul de a crea si a incepe noi proiecte. O camera pictatain verde inchis, ofera un somn linistit si indeamna la armonie si ordine.

Rosul, culoarea dragostei, este o culoare a trairilor intense. Persoanele care adora sa poarte aceasta culoare, sunt persoane impulsive, temperamentale, ce trec rapid de la starea de furie, la o stare calma. Sunt persoane care asculta mai mult de instict si mai putin de ratiune. Rosu indica forta mentala, incredere in propriile puteri, spirit analitic, si ofera persoanelor care o poarta un plus de adrenalina in viata lor.

Albul reprezinta puritate, emotie, empatie, compasiune. Persoanele indragostite de aceasta nuanta, sunt persoane care adora curatenia, prospetimea si aleg intotdeauna un stil de viata discret. Prefara sa traiasca dupa un sablon bine stabilit si cunoscut, refuzand sa-si asume riscuri inutile.

Galben este culoarea soarelui, a vietii, fiind deseori asociata cu buna dispozitia, fericirea, veselia. Aceasta culoare este recomandata copiilor! Atunci cand purtam orice nuanta de galben, ne ofera un plus de voiosie, optimism si chef de vorba. Stimuleaza energia, vitalitatea, creativitatea.

Albastru este culoarea linistii, a calmului interior, daca este folosit intr-o nuanta deschisa. La polul opus, un albastru inchis exprima raceala, distantare, autoritate. O persoana care adora culoarea inchisa, exprima aroganta, raceala si foarte inchisa, pe cand o persoana ce poarta un albastru pal transmite serenitate, calm si liniste interioara.

Portocaliu este o culoare aproape la fel de puternica precum este rosu. Este o culoare ce transmite sentimente puternice. Atunci cand ne simtim bolnavi, tristi, apatici, este bine sa purtam ceva portocaliu, deoarece creste tonusul si sugereaza prosperitate, perseverenta, bunatate.

Culoarea portocalie are puterea de a transforma energia negativa intr-o energie vibranta.

Negru, pe langa sobrietate, tristete, durere, reprezinta si incredere, forta, tarie de caracter. O persoana cu un articol sau accesoriu negru transmite rafinament, eleganta si ne duce cu gandul la epoci demult apuse.

Rozul exprima naivitate, feminitate, romantism. O persoana care adora sa poarte culori tari de roz, poate fi catalogata drept o persoana teatrala, care stie sa-si mascheze foarte bine emotiile si se poate adapta la orice situatie. Rozul pal, in schimb, arata inoenta, amabilitate, bucurie.

Maro este culoarea pamantului. O persoana ce este atrasa de aceasta culoare, exprima intelepciune, incredere, loialitate. Maro poate fi vazut drept trecerea de la tinerete la maturitate. Indiferent de nuanta, atunci cand purtam ceva maro, transmitem sobrietate, intelepciune.

Indigo este culoarea emotiilor. Este o culoare care are darul de a linisti, usureaza meditatia si ajuta la indepartarea maniilor si obsesiilor. Atunci cand ne simtim nervosi, irascibili, putem imbraca ceva de culoare indigo si vom observa cum calmul se instaleaza imediat. Este recomandat sa fie purtata atunci cand avem migrene, dureri de dint, sau sinuzita. Culoarea indigo este apreciata de persoanele visatoare, aeriene, cu capul in nori.

Violet reprezinta echilibru. Mai este numita si culoarea puterii, deoarece transmite aspiratie spre idealuri, sinceritate, intelegere. Culoarea violet elimina gresivitatea, frica, furia, oferind in schimb, inspiratie, dezvoltarea intuitiei, candoare si puritate. Culoarea violet favorizeaza dezintoxicarea oganismului, intareste sistemul imunitar si induce un somn profund si odihnitor.

Multumiri colaboratoarei noastre, Oana Martinas!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>