Published On: mie, mart. 21st, 2018

CONCURSUL „ARMONIILE DUNARII” IN ANUL CENTENARULUI/ Vineri 23 martie 2018

Cea de-a noua editie a Concursului National de Muzica Usoara pentru Copii “ARMONIILE DUNARII” Braila, organizata in anul aniversarii Centenarului Marii Uniri, va fi un prilej de punere in valoare a tinerilor interpreti de muzica usoara.

Vineri, 23 martie 2018, incepand cu ora 10.30, in Sala de concerte a Palatului „Lyra” din Braila se va desfasura cea de-a noua editie a Concursului National de Muzica Usoara pentru Copii “ARMONIILE DUNARII”, organizat de Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Judetean Braila, Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”, Primariei Braila si Casei de Cultura Municipale.

In urma preselectiilor desfasurate in perioada 14-15 martie , dintre cei 151 de concurenti inscrisi, 71 se vor confrunta pentru castigarea Marelui Premiu oferit de Grupul de firme APAN, dar si a celorlalte premii pe grupe de varsta (7 10 ani, 11-14 ani si 15 18 ani), ei provenind din: Bacau, Birlad, Botosani, Braila, Bucuresti, Calarasi, Campulung-Muscel, Galati, Ianca, Iasi, Panciu, Pitesti, Ramnicu-Sarat, Slatina, Slobozia, Tecuci, Tulcea si Vaslui. De asemenea, cu prilejul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri vor fi prezenti si elevi ai Scolii de Arte din Straseni, Republica Moldova.

In 2017, Marele Premiu a fost castigat de Cosmina-Elena Spinu, din Braila, care va sustine un microrecital in deschidere. Dupa finalizarea concursului, vor avea loc microrecitaluri sustinute de elevi si absolventi ai Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu”, momente de dans modern coordonate de profesor-coregraf Liliana Stan, precum si un microrecital sustinut de Trupa „Chroma Project”, a Scolii noastre. Evenimentul va continua cu recitalul prezentat de Trupa „Schimbul 3” by Adrian Ordean, iar seara se va incheia cu Festivitatea de premiere si Gala laureatilor.

Juriul este compus din personalitati marcante ale muzicii usoare romanesti: presedinte – Adrian Ordean (compozitor, interpret); Viorela Filip (profesor de canto, compozitor, interpret); Dragos Gheorghiu (profesor de canto, director al unei scoli de specialitate); Codrut Croitoru (compozitor, solist Trupa “Schimbul 3”); Mariana Iordache (profesor de canto – Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” Braila).

Intrarea este libera pe durata intregului eveniment.

Manager,

Gigi-Cristian Morozan

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>