Published On: lun, mart. 5th, 2018

Chakrele energetice ale omului pot transforma viata intr-o minunata calatorie

Termenul de “chakras”, a inceput sa fie din ce in ce mai mult folosit de majoritatea dintre noi. Cursurile de yoga te indeamna sa-ti descoperi chakrele, meditatia te sfatuieste sa accesezi chakrele , pentru o mai buna functionare a energiei. Dar ce sunt de fapt aceste chakre,  cum putem sa le accesam? Asta ne-am propus sa aflam in articolul urmator.

Chakras provine din limba sanscrita si se poate traduce prin roata sau cerc.  Se spune, ca noi, oamenii, comunicam cu mediul inconjurator prin intermediul acestor chakre. Ele pot fi vazute ca niste canale prin care circula energie. Sunt in numar de sapte, numar cu putere spiritual mare, si se afla situate de-a lungul coloanei vertebrale, prima chakra pornind din crestetul capului, iar cea de-a saptea fiind pozitionata la baza coloanei. Fiecare din cele sapte chakre, pe care fiecare dintre noi le avem, ne transmit si ne ajuta sa dezvoltam un anumit tip de energie si calitati. Fiecare dintre noi putem accesa una din aceste chakre, in functie de ce dorim sa dezvoltam mai mult in viata noastra. Pentru a fi siguri ca nu avem nicio chakra blocata, putem consuma diferite alimente in functie de ce chakra vrem sa accesam.

1.    Sahasrara, cunoscuta si sub denumirea de chakra coroanei este situata in crestetul capului si are legatura cu spiritul, divinitatea. Practic, ea ne leaga emotional de Univers, ofera empatie si ne ajuta sa traim diverse stari de atasamente fata de lucruri, persoane. Aceasta este singura chakra pe care nu o putem accesa prin consumul niciunui aliment. In schimb, statul mult la soare ne ajuta sa ne dezvoltam calitatile pe care ni le ofera.

2.    Ajna sau Chakra fruntii, dezvolta si ne usureaza interactiunea cu lucrurile, fenomenele din astral, sau Univers. Atunci cand o persoana apropiata noua moare, ea ne apare in vis si poate comunica cu noi datorita acestei chakre. Alimentele care ne ajuta sa ne dezvoltam aceasta chakra sunt: fructele colorate violet (struguri, afine, coacaze), ciocolata, condimente si ceai cu aroma de levantica.

3.    Vishuddha sau chakra gatului, este cea care permite accesarea inconstientului. Este chakra care ne ofera calm, seninatate, ne ajuta sa ne dezvoltam latura artistica, ne ofera capacitatea de a interpreta scrierile sacre, scripturile sau de a interpreta visele. Alimentele care ne ajuta sa ne dezvoltam aceasta chakra sunt: sucurile si ceaiuri, fructe (de toate felurile).

4.    Anahata sau chakra inimii, ne ajuta sa cunoastem si sa traim iubirea pura. Nu atasamentul, ci acea iubire dezinteresata, ne ofera imboldul sa ne revarsam afectiunea asupra unui lucru sau persoana. Paramahamsa Yogananda a spus  despre iubirea oferita de aceasta chakra: “O, Doamne, cand locuiesc in casa constiintei muritoare ma gandesc ca imi iubesc parintii si prietenii, imi imaginez ca iubesc pasarile, animalele si posesiunile. Dar acum, cand am patruns in templul Omniscientei, stiu ca doar pe Tine Te iubesc, manifestat in formele parintilor, prietenilor si tuturor creaturilor si lucrurilor. Iubindu-Te numai pe Tine, inima mea a ajuns sa ii iubeasca pe toti. Fiind loial fata de Tine, sunt loial fata de toti. Si iubesc totul.”

Alimentele care ne ajuta sa ne dezvoltam aceasta chakra sunt: alimentele colorate in verde (vegetalele frunzoase, spanacul),ceaiul verde.

5.    Manipura sau chakra plexului solar(zona buricului), ne ofera stapinire de sine, putere de concentrare, autocontrol, ne ajuta sa dezvoltam calitati, cum ar fi: increderea in fortele proprii, capacitatea de a fi spontan, spirit de aventura, vointa, dinamism.

Alimentele care ne ajuta sa ne dezvoltam aceasta chakra sunt: alimente colorate in galben (porumb), cereale si fibre (granola, paine integrala), ceaiuri (menta, musetel).

6.    Swadhisthana sau chakra sacrala (se afla in zona ovar – prostata), este cea care ne scoate din rutina, ne ajuta sa facem alegeri intre modele pozitive sau negative, ne invata respectful fata de oameni, lucruri, animale si ne ofera o imaginatie activa si bogata.

Alimente colorate in portocaliu (portocale, mandarine), nuci (de orice fel).

7.    Muladhara sau chakra radacinii (ultimul os al coloanei vertebrale), ne invata ca apartinem unei comunitati, deci ea face legatura noastra cu Pamantul, partea materiala. Ne ofera sentimente precum: stabilitate, siguranta, supravietuire, conservare. Alimentele care ne ajuta sa ne dezvoltam aceasta chakra sunt: alimentele colorate in rosu (mere si sfecla rosie), condimente picante (piper rosu Cayenne si sos Tabasco), legume din pamant (cartofi si morcovi), proteine vegetale.

Daca avem un stil de viata sanatos, practicam sport, apelam la meditatie si chiar facem un curs de yoga, putem intra in contact cu aceste canale de energie si ne putem transforma viata intr-o minunata calatorie spirituala!

Multumim colaboratoarei noastre, Martinas Oana!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>