Published On: mie, mart. 7th, 2018

Caragata Cosmin: “Eu mi-am facut datoria” / Asa se apara unul dintre cei doi politisti batausi

Saptamana trecuta v-am prezentat povestea braileanului, Ciprian R., barbatul batut cu bestialitate de doi oameni ai legii chiar in sediul IPJ Braila. 

In urma loviturilor primite, Ciprian R. s-a ales cu leziuni pentru a caror vindecare au fost necesare peste 20 zile de ingrijiri medicale.

caragat cosminCei doi politisti care l-au batut cu bestialitate pe Ciprian R. se numesc Gogoasa Traian si Caragata Cosmin (foto dreapta – sursa foto facebook).

Desi exista imagini video inregistrate de camerele de supraveghere din interiorul si exteriorul sediul IPJ Braila, cei doi politisti, care sunt cercetati, intr-un dosar penal, pentru savarsirea infractiunilor de purtare abuziva, lipsire de libertate in mod ilegal si abuz in serviciu, nu recunosc, sub nici o forma, faptele retinute in sarcina lor. Ba mai mult, fac declaratii demne de filmele de comedie, prin care incearca sa explice ca ceea ce se vede pe inregistrarile video nu este ceea ce pare.

Referitor la cele intamplate, va reamintim ca la Judecatoria Braila exista, inca, un proces pe rol care asteapta o sentinta cu privire la intamplarile care au avut loc in data de 19.04.2015, in sediul IPJ Braila.

De retinut este faptul ca desi, Ciprian R. a fost in data de 19.04.2015 in sediul IPJ Braila, acesta nu a fost inregistrat in registrul de evidenta al politiei. Cei doi politisti, inculpati in dosarul penal mentionat mai sus, arunca responsabilitatea inregistrarii de la unul la celalalt.

Din declaratia lui Gogoasa reiese faptul ca nu era responsabilitatea sa il inregistreze pe Ciprian R., ci a colegului sau Caragata Cosmin.

 La randul sau, Caragata declara ca aceasta atributie a sa de consemnare in registrul de evidenta al politiei a persoanelor care vin la sediu dupa orele de program, se refera doar la situatia in care el ar fi intrat primul in contact cu persoana vatamata. In cazul dat, Ciprian R. discuta deja cu ofiterul de serviciu in momentul in care Caragata l-a observat. Astfel, Caragata Cosmin considera, conform declaratiei sale, ca era atributia superiorului sau Gogoasa Traian sa mentioneze in registrul de evidenta al politiei prezenta persoanei vatamate in sediu.

Caragata Cosmin sustine cam aceleasi lucruri ca si Gogoasa. Daca Gogoasa a declarat ca victima s-a impiedicat si a cazut, fapt care l-a facut si pe el sa se dezechilibreze si sa cada peste victima, lucru contrazis fara dubiu de imaginile video prezentate mai jos, Caragata sustine ca nu a facut decat sa se aplece peste persoana vatamata, care se agita puternic, si a tinut-o de umeri pentru ca superiorul sau sa ii poata imobiliza mainile.

La sfarsitul articolului gasiti declaratia integrala a lui Caragata Cosmin.

Dar indiferent de declaratii, imaginile video  dovedesc fara urma de dubiu ca in seara de 19.04.2015, in intervalul orar 21.50-22.55 Ciprian R. a fost batut in sediul IPJ Braila de catre Gogoasa Traian si Caragata Cosmin, dupa care a fost incatusat si tinut in sediu fara o justificare legala si impotriva vointei sale timp de 35 de minute.

Faptul ca cei doi lucratori de politie au agresionat-o si incatusat-o pe persoana vatamata fara a avea un motiv temeinic a rezultat si din imprejurarea ca acesta nu a fost sanctionata contraventional pentru presupusele injurii aduse agentilor de politie si institutiei.

In sustinerea declaratiei persoanei vatamate vine si imprejurarea ca la sesizarea facuta de spital catre politie in seara respectiva, cand persoana vatamata s-a prezentat pentru ingrijiri medicale, s-a raspuns ca "se cunoaste cazul', fara ca vreun agent de politie sa se deplaseze la spital, pentru cercetari.

Avand in vedere imprejurarile in care s-au derulat faptele, este evident faptul ca cei doi politisti au fost interesati de ascunderea faptului ca persoana vatamata s-a prezentat la politie pentru a depune o plangere, cu atat mai mult cu cat, ascuzand prezenta ei in sediu, ascundeau si faptul ca au lovit-o.

Daca ziarul INFOBRAILA  nu ar fi scris despre cele intamplate in seara de 19.04.2015 in sediul IPJ Braila, nimeni nu ar fi aflat, intrucat prezenta persoanei vatamate nu era trecuta in nici un registru.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>