Published On: lun, mart. 12th, 2018

5 kg de gunoi pot fi transformate in premiu / Campania ECOTIC „Orase Curate” isi continua traseul la Braila

Share This
Tags

Orase Curate, campania itineranta ECOTIC, dedicata colectarii echipamentelor electrice si electronice uzate din mediul urban, isi continua traseul in 2018. Dupa 29 de campanii care au informat aproximativ

300.000 de persoane si au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) in 2017, in perioada 12-30 martie 2018,  campania „Orase Curate” are loc in Braila. 

Asa cum se stie, Romania are obligatia de a atinge o tinta de colectare de 45% a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). In acest context, ECOTIC continua eforturile de constientizare in randul populatiei in vederea predarii DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orase Curate” este campania ECOTIC care urmareste acest obiectiv in mediul urban. Alaturi de autoritatile publice si de mediu locale, ECOTIC informeaza locuitorii din zeci de orase din toata tara asupra necesitatii colectarii DEEE si pune la dispozitie puncte de colectare unde aceste deseuri pot fi aduse si predate spre reciclare.

In 2018, campania continua in orasul Braila, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primariei Municipiului Braila prin S.U.P.A.G.L. Braila si RER Ecologic Service Braila. Intre 12-30 martie 2018, locuitorii municipiului Braila sunt incurajati sa predea corect spre reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Astfel, in perioada campaniei, orice locuitor din Braila care va preda un deseu de minim 5kg cumulate la punctul municipal de colectare din cartierul Obor, zona Dinamo, va primi un premiu instant. Programul de colectare este de luni pana vineri, intre orele 9:00 – 10:00 si 17:00 – 19:00.

Pentru ridicarea deseurilor de echipamente electrice si electronice mari si voluminoase, se poate suna la numerele de telefon 0239 615 664 si 0766 300 800. O echipa RER Braila se va deplasa si va ridica DEEE de la domiciliu.

Campania din Braila continua, in anul 2018, programul national „Orase Curate”, un program itinerant al Organizatiei ECOTIC, dedicat colectarii DEEE in mediul urban.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>