Published On: lun, mart. 12th, 2018

31.601 cereri depuse in primele doua zile din calendarul de inscriere in invatamantul primar (prima etapa)

Ministerul Educatiei Nationale a centralizat situatia preliminara privind inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2018-2019 (prima etapa). Potrivit datelor inregistrate in sistem, in primele doua zile de inscriere (8 si 9 martie), pana la ora 18:00, au fost completate la nivel national 31.601 cereri. Dintre acestea, 28.112 cereri (89%) vizeaza copii cu varsta de 6 ani (impliniti pana la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 3.489 de cereri (11%), copii cu varsta de 6 ani (impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2018).

harta inscrieri 8-9

In prima etapa, parintii sau tutorii legali isi pot inscrie copiii pana in data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip se poate completa la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului sau online, in interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie si se realizeaza in unitatea de invatamant aleasa pentru inscriere, in prezenta parintelui si a cel putin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, intre orele 8 – 18:00 (luni-vineri).

In data de 30 martie, vor fi afisate, atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, copiii inmatriculati, informatii privind numarul locurilor ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa va avea loc in perioada 12 -18 aprilie. Rezultatele vor fi afisate in data de 23 aprilie. Intre 24 aprilie si 4 mai, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa finalizarea etapei a doua.

Regasiti, atasat, situatia statistica (la nivel national) privind inscrierea copiilor in invatamantul primar aferenta zilelor de 8 si 9 martie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>