Published On: vin, mart. 9th, 2018

30.000 de pachete cu tigari de contrabanda ascunse sub pomi fructiferi

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au descoperit si confiscat 29.980 de pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 280.000 lei, pe care un ialomitean le transporta cu un microbuz, ascunse printre puieti de pomi fructiferi.

In data de 07 martie , in jurul orei 18.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, pe timpul unei misiuni specifice desfasurate in zona de competenta, au oprit in trafic, pentru control, pe DE 583, un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, inmatriculat in Romania.

Politistii de frontiera au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a mijlocului de transport, ulterior la legitimarea conducatorului auto, stabilind ca acesta este Ivan B., cu cetatenie romana si Republica Modova, in varsta de 33 de ani, domiciliat pe raza judetului Ialomita.

La controlul efectuat asupra microbuzului, lucratorii nostri au observat ca este incarcat cu puieti de pomi fructiferi, ambalati in folie de plastic. 

In vederea efectuarii unui control amanuntit, mijlocul de transport si persoana au fost conduse in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, unde s-a constatat faptul ca in ambalaje, printre puieti, erau mai multe colete cu tigari. In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 29.980 pachete de tigari, diferite marci, de provenienta R. Moldova.

La cercetari, barbatul a declarat ca in urma unei intelegeri cu o persoana a carei identitate nu o cunoaste, trebuia sa transporte tigaretele in municipiul Iasi.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar cantitatea totala de 599.600 tigarete, in valoare de 279.396 lei si autovehiculul marca Mercedes Benz Sprinter, in valoare de 16.309 lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>