Published On: lun, feb. 5th, 2018

S-a aprobat calendarul simularii probelor scrise ale examenelor nationale din anul scolar 2017-2018

Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, in perioada 5 – 7 martie 2018, la nivel national, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII).

De asemenea, in intervalul 19 – 22 martie 2018, va avea loc simularea probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat.

Sunt asteptati sa participe cei aproape 500.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a si a XII-a.

Obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor pe care le vor sustine la finalul celor doua cicluri de invatamant, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la examenele propriu-zise.

Calendarul simularii EN VIII are urmatoarea configuratie: 5 martie – Limba si literatura romana, 6 martie – Matematica, 7 martie – Limba si literatura materna, 16 martie – comunicarea rezultatelor.

Simularea probelor scrise din cadrul examenului national de Bacalaureat se va desfasura dupa urmatorul program (comun pentru clasele a XI-a si a XII-a): 19 martie – Limba si literatura romana/E)a), 20 martie – Limba si literatura materna/E)b) si 21 martie – proba obligatorie a profilului/E)c).

Proba la alegere a profilului si specializarii/ E)d) se va derula joi, 22 martie si va fi sustinuta exclusiv de elevii clasei a XII-a.

Rezultatele obtinute vor fi comunicate elevilor in data de 30 martie.

Subiectele sunt elaborate de catre specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe www.subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi realizata, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>