Published On: vin, feb. 23rd, 2018

Rotaru nu infirma ca i-a cerut lui Caranica sa plece de la HC Dunarea Braila

In conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Braila, Ion Rotaru a fost intrebat daca i-a cerut lui George Caranica sa renunte la functia de presedinte al clubului HC Dunarea pentru a lasa acolo oameni care se pricep. Intrebarea a venit in urma  declaratiei lui Catalin Iordache, consilier judetean (PND), in conferinta de presa pe care a sustinut-o cu prilejul demisionarii sale din functia de vicepresedinte al HC Dunarea. Iordache a sustinut ca Rotaru i-a propus lui Carnanica sa plece de la club, insa primarul orasului, Marian Dragomir, s-a opus acestei variante.

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, nu s-a grabit sa raspunda punctual, optand pentru o declaratie stufoasa in care nu a raspuns clar la intrebare. Cert este ca Rotaru nu a infirmat faptul ca i-a cerut lui Caranica sa plece de la clubul de handbal.

 “Noi, ca partid, am avut in vedere, in programul de guvernare, sa acoperim toate problemele, evident unul dintre acestea este si sportul. A fost, inclusiv in vara, o discutie intr-un comitet executiv national, chiar ministrului sportului i s-a dat ca tema, elaborarea unei strategii viitoare, privind modul in care trebuie tratat sportul, plecand de la sportul de masa pana la sportul de performanta, care sunt acele discipline, care este modalitatea de sustinere, de finantare, ce s-ar putea face suplimentar fata de ceea ce se intampla acum, ce trebuie sa se faca, acum, din punct de vedere legislativ, pentru ca iata, am avut aceasta situatie total nefericita, in care aceeasi institutie (n.r. Curtea de Conturi) care te controleaza azi, iti spune ca este in regula, maine iti spune ca nu este in regula.

A fost o batalie pe care am dus-o. S-a castigat, nu in interesul cuiva, ci in interesul sportului si in interesul rezolvarii unei probleme pe care oamenii o asteptau rezolvata, finantarea echipei de handbal. Aici insa, trebuie sa privim lucrurile in contextul general, cum putem rezolva problema sustinerii sportului de masa, a sportului in scoli, al competitiilor scolare, a tot ceea ce inseamna sport de masa. Pentru ca, din pacate, copii nu mai fac miscare, nu mai fac sport, trebuie sa gasim acele formule si solutii pentru a incuraja tot ceea ce inseaman activitate sportiva, iar pe de alta parte sa vedem care sunt formulele pentru zona de performanta.

Mergand acum la situatia concreta, eu cred ca echipa de handbal este un vector de imagine, asa cum spuneau si primarul si presedintele, pentru judetul Braila, pentru municipiu, pentru ceea ce inseamna Braila in general, si nu pentru PSD, pentru ca maine, daca nu mai e PSD la conducerea primariei sau a consiliului judetean, va fi alt partid, nu inseamna ca ar face reclama acelui partid, inseamna ca activitatea sportiva functioneaza si este benefica, si oamenii se duc la competitii, se simt bine si le place.

Eu cred, ca a aduce lucrul in aceasta zona, este o interpretare si o fortare a realitati, care nu este corect.

Pe de alta parte, ceea ce se intampla acolo, noi ca partid, nu am vrut sa amestecam niciodata, si nu numai acolo, in general, administratia cu politicul.

Sigur ca am avut o discutie, si ne asumam si deciziile si discutiile si tot ceea ce inseamna, eu stiu, judecati de valoare, care sa genereze o anumita pozitie, inclusiv cu domnul Caranica, intrebandu-l, pentru ca am vazut ca e tot timpul tensiune acolo, si disensiuni si totul care nu functioneaza. Si-mi puneam intrebarea, daca reusim sa rezolvam problema majora care inseamna finantare si nu suntem in stare sa gestionam aceasta problema care inseamna administrare, ca ceva nu e in regula.

Plecand de la acest rationament, chiar am avut o discutie in care am spus ca trebuie si primaria si consiliul judetean, ca finantatori si ca parte acestei entitati, sa intervina cumva sa vada care este realitatea si ce trebuie facut. Si lucrul acesta o sa-l fac in continuare, in asa fel, incat lucrurile sa functioneze. Fie schimband niste oameni, fie adaugand ceva, fie vazand ceea ce nu functioneaza si care trebuie eliminat, in asa fel, incat sa nu mai avem aceste disensiuni, care sunt contra productive pentru echipa si care genereaza si o anumita imagine negativa pentru Braila", a declarat presedintele PSD Braila, Ion Rotaru.

Dupa un asemenea raspuns, domnului Rotaru i s-a adresat o intrebare ajutatoare, legata de cea initiala, iar acesta a adaugat: "Am avut niste discutii (n.r. cu Caranica) in care am incercat sa deceram care sunt cauzele care genereaza aceasta situatie, si daca poate sa gestioneze, ceeea ce este acolo, in calitatea pe care o are la acest moment. Si probabil, vom mai analiza acest lucru si aici, dar deciziile le ia partea de administratie, nu ce politica."

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>