Published On: mie, feb. 28th, 2018

Punct de lucru pentru situatii de urgenta, pe raza comunei Maxineni, disponibil de la 1 martie 2018

In cadrul conferintei de presa ISU Braila din data de 28 februarie, s-a discutat despre noul punct de lucru de interventie pentru situatiile de urgenta, de la Maxineni

Reprezentantul ISU Braila a tinut sa mentioneze faptul ca infiintarea acestui punct de lucru de la Maxineni va reduce timpii de raspuns undeva la 30 minute fata de cum se intervenea, plecand de la Braila, timpii de raspuns ajungeau la 50-55 de minute.

“Din punct de vedere operativ, pe raza comunei Maxineni dam drumu la un punct de lucru, unde va fi o autospeciala dislocata de aici din cadrul detasamentului, incepand cu data de 1 martie, careia i s-a asigurat un raion de interventii pe partea de nord a judetului”.

In urma analizei de timpi operativi, facuta anul trecut, timpii de raspuns s-au redus la jumatate.

“Noi am facut o analiza inca de la nivelul anului trecut pe timpii operativi, pe timpii de raspuns, ca practic aici asa s-a facut analiza pe timpii de raspuns, ne duceam undeva la 50-55 de minute de la Braila, asigurand interventie pana la cel mai indepartat punct, Salcia Tudor,Olaneasca.

Acolo pe zona respectiva, au fost si interventii dar ele au fost asigurate si de serviciile voluntare pentru situatii de urgenta.

Acum noi asiguram un serviciun de 24 in 24 acolo, timpii de raspuns s-au redus undeva la jumatate. Pot sa spun ca acum cu infiintarea acestui punct de lucru, timpii de raspuns sunt undeva la 30 de minute.

La Maxineni va ajunge un echipaj care va deservi aceea autospeciala, echipaj format din 5 subofiteri. Cinci subofiteri pe tura. Acesti subofiteri, o parte din ei sunt de acolo din zona, o parte sunt din Braila.

Cu sprijinul Primariei comunei Maxineni am realizat anul trecut acest punct de lucru, care este fostul sediul al serviciului voluntar pentru situatii de urgenta.

Conditiile sunt foarte bune acolo, locatia corespunde, sunt dotari moderne la cerinte actuale care se impun. Autospeciala este noua, cu o capacitate de 5000 de litri si intentionam acolo, pe viitor, in maxim doua luni, sa aducem si un echipaj SMURD.”

In urma discutie cu Raed Arafat,reprezentantul ISU spunea ca, Braila va mai primi si o autospeciala cu apa si spuma. De asemeanea se va tine cont si de faptul ca sunt cateva ambulante ce au depasit termenul, si trebuiesc inlocuite, pentru a evita defectiuni tehnice.

“In afara de autoscara urmeaza sa mai primim si o autospeciala cu apa si spuma. La nivelul inspectoratului general pentru situatii de urgenta sunt in derulare contracte de achizitii pentru autospeciale sigur va primi si Braila. Acum trebuiesc finalizate aceste proceduri.

La inspectoratul general de situatii de urgenta este un contract care prevede reinoirea ambulantelor care sunt vechi si au depasit termenul. Se aminteste ca in orasul Ianca si Insuratei sunt ambulante depasite din termen, acestea avand kilometrii foarte multi, undeva la peste 400 mii.

Ambulantele deocamdata sunt pe interventii, dar au inceput sa apara defectiuni din ce in ce mai dese” a declarat reprezentantul ISU Braila.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>