Published On: mar, feb. 6th, 2018

“Profesorii pot fi acuzati de malpraxis” / Scrisoare emotionanta a unei eleve torturate psihic de o profesoara care a acuzat-o ca este insarcinata, chiar daca nu era!

Pe adresa cotidianului infobraila.ro a sosit o scrisoare a unei eleve care tocmai a terminat liceul, unul de prestigiu, si care se plange ca a fost torturata psihic de o profesoara care a acuzat-o ca este insarcinata, chiar daca nu era! Va prezentam alaturi mesajul emotionant al tinerei care isi doreste “ca acest mesaj sa puna pe ganduri atat profesorii, cat si elevii” si spera ca “in viitor, o institutie atat de importanta in socializarea secundara a copilului nu o sa mai transmita nonvalori”.

"Buna-ziua! In primul rand, tin sa va aduc la cunostinta faptul ca nu voi da niciun nume concret, caci intentia mea nu este sa fac rau cuiva, ci doar vreau ca intamplarea, care mie mi-a marcat o parte din viata, sa nu se aplice si altui elev! Am doar 19 ani, doar ce am sustinut examenul de bacalaureat. Am fost eleva unui liceu de prestigiu din orasul nostru, ceea ce m-a bucurat pe de o parte. Asa cum toata lumea stie, exista momente in care, in educatia formala a copilului, se aplica metode dure, adica intr-un cuvant, profesorii pot fi acuzati de malpraxis. Recunosc, am absentat in clasa a12a. In primavara incepuse sa imi fie tot mai rau, am fost la medic, am umblat mult ca sa pot depista despre ce era vorba, iar diagnosticul meu final a fost "oboseala cronica". Am fost stresata, ca orice alt elev de clasa a12a, iar sensibilitatea mea fizica si psihica m-au determinat sa lipsesc de la anumite cursuri.

Intr-una din zilele in care am fost la scoala imi era la fel de rau! Insa nu puteam totusi sa lipsesc, am si eu o constiinta, e vorba de moralitate, respect! Doamna profesoara m-a acuzat atunci pentru prima data ca as fi insarcinata! M-a deranjat atat ironia, cat si faptul ca, desi era doamna profesoara pe care o adoram, o admiram, o laudam, a dat dovada de imoralitate.

Ideea este ca atunci a fost prima data cand m-a acuzat de asa ceva. A doua oara a fost cand am sustinut petrecerea de ramas bun, impreuna cu toti ceilalti colegi si profesori. In fata tuturor m-a acuzat, din nou, ca as fi insarcinata, cu aceeasi ironie si rautate.

Ar fi absurd sa credem ca, este ceva normal, cand un profesor ar trebui sa reprezinte cea mai buna varianta de "model" pentru elevi!

Ma simt nedreptatita, atunci cand toate acestea s-au intamplat am raspuns doar cu un "…multumesc.", soptit, din respect si din dorinta de a nu pune pe cineva intr-o situatie nefavorabila. Insa, simt ca trebuie sa nu se mai repete, ar fi groaznic ca cineva sa treaca prin acelasi stres, sa se simta atat de jignita! Nu as face niciodata ceva rusinos, cel mai mult m-a durut faptul ca desi nu am intretinut niciodata relatii sexuale, am fost acuzata ca as fi insarcinata. E ceva paralel.

E o intamplare pe care nu oricine o poate depasi. Eu inca nu am reusit.

Asadar, vreau totodata sa transmit multumirile mele profesorilor care m-au sustinut in acele momente. Va multumesc anticipat, dumneavoastra, sunt sigura ca acest mesaj o sa puna pe ganduri atat profesorii, cat si elevii si sper ca in viitor, o institutie atat de importanta in socializarea secundara a copilului nu o sa mai transmita nonvalori".

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>