Published On: mar, feb. 27th, 2018

Prins cu 13 kilograme de Platica in apropiere de trecerea bac Gropeni

In data de 24.02.2018, ora 12:15,  o patrula de jandarmi, aflandu-se in misiune, a depistat in localitatea Gropeni in apropierea trecere bac Gropeni, o persoana de sex masculin care detinea peste fara documente legale, peste a carui provenienta nu a putut fi justificata in conditiile legii.

In urma verificarilor facute la fata locului patrula de jandarmi la identificat pe numitul M. I, care avea asupra sa cantitatea de 13 kilograme peste specia „Platica”.

In cauza s-au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de ,,detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui si altor vietuitoare acvatice obtinute din pescuit ori produselor din peste. Documentele de provenienta vor insoti marfurile, indiferent de locul in care acestea se afla, pe timpul transportului, al depozitarii sau al comercializarii. Prin documente de provenienta se intelege, dupa caz, factura fiscala, factura, avizul de insotire a marfii, documentele vamale, factura externa sau orice alte documente stabilite prin lege”, fapta prevazuta si pedepsita de art. 64, lit. ,,h” din O.U.G. 23/2008.

Cantitatea de peste a fost predata, spre valorificare, catre SC MESTACO SRL.

Persoana a fost predata lucratorilor de politie din cadrul Politiei mun. Braila, jud. Braila pentru continuarea cercetarilor.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>