Published On: mar, feb. 13th, 2018

Politistii actioneaza zilnic pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite / 72 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 14600 de lei

In perioada 9 – 11 februarie, politisti din cadrul Biroului Ordine Publica, Biroul Rutier,Biroul Proximitate si Biroul Investigatii Criminale, sprijiniti de jandarmi si de lucratori din cadrul Serviciul pentru Actiuni Speciale, au actionat pe raza municipiului Braila, pe linia respectarii prevederilor legale privind ordinea si linistea publica, actele de comert, circulatia pe drumurile publice precum si pe linia prevenirii si combaterii faptelor contraventionale si penale.

Pe timpul activitatilor, au fost legitimate 397 de  persoane, 224 dintre acestea fiind controlate sumar, oprite in trafic 204 autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 47 de soferi, verificate 54 de societati comerciale si conduse la sediul Politiei 26 de persoane.

De asemenea, acestia au aplicat 72 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 14600 de lei, dintre care 58 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 12 la Legea 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si doua la alte acte normative.

Totodata,  ca masura complementara, politistii au retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce doua permise de conducere, a fost retras un certificat de inmatriculare si confiscate peste 362 kg de legume si fructe, in valoare totala de 3000 de lei.

La data de 9 februarie , politisti din cadrul Biroului Ordine Publica si Serviciului Ordine Publica, au actionat pe raza municipiului Braila, pe linia respectarii prevederilor legale privind paza si securitatea obiectivelor.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 25 de unitati economice si noua planuri de paza.

Totodata, cu aceasta ocazie, politistii au aplicat 10 sanctiuni contraventionale, dintre care sase la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si patru la Hotarârea Guvernului 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>