Published On: mie, feb. 21st, 2018

„PAZA BUNA…FERESTE CASA DE HOTI!”

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a demarat, astazi, activitatile de informare a populatiei din mediul rural, din cadrul Campaniei preventive „Paza buna…fereste casa de hoti!”, printr-o actiune tip caravana in localitatile Mircea Voda si Dedulesti.

Politisti de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii, Serviciul de Ordine Publica si Postul de Politie Comunala Mircea Voda au discutat cu persoanele intalnite pe strazile celor doua localitati, le-au prezentat imprejurarile si atitudinile care favorizeaza savarsirea furturilor din locuinte, curti si anexe gospodaresti, modul in care actioneaza de obicei infractorii si importanta luarii unor masuri elementare de protectie a bunurilor personale.

De asemenea, au fost distribuite pliante si flyere informativ-preventive si au fost expuse, la sediile institutiilor publice si la magazine, afise de promovare a campaniei si a principalelor sfaturi transmise in cadrul acesteia.     

Cetatenii au fost sfatuiti, printre altele, sa nu permita accesul in locuinta persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea, sa tina usa de acces in locuinta incuiata permanent, chiar si atunci cand sunt acasa si sa nu neglijeze asigurarea anexelor gospodaresti, mai ales pe timpul noptii.

Dintre recomandarile pe care politistii le promoveaza in cadrul acestei campanii, amintim:

•           Nu spune strainilor ce bunuri de valoare ai acasa;

•           Inlocuieste rapid orice incuietoare defecta sau a carei cheie ai pierdut-o;

•           Tine usa de acces in locuinta sau poarta incuiate, chiar daca esti acasa;

•           Pune lacate si la magazii, cotete ori soproane si nu uita sa le incui seara sau cand pleci de acasa!

•           Nu aduce in curte, pentru diferite lucrari, persoane pe care nu le cunosti;

•           Instruieste-ti copiii sa nu lase persoane straine sa intre in curte sau in casa;

•           Nu ascunde chei de rezerva afara, in garaj sau in magazie (hotii cauta intotdeauna acolo);

•           Roaga un vecin de incredere sa iti supravegheze gospodaria cand lipsesti pentru mai mult timp de acasa;

•           Daca ai posibilitatea, instaleaza-ti un sistem de supraveghere video a casei si monteaza pe poarta sau gard o placuta  de avertizare a posibililor “vizitatori” nedoriti, cu privire la acest aspect!

 

Campania „Paza buna…fereste casa de hoti!” se va implementa pana la sfarsitul lunii aprilie, saptamana aceasta fiind vizate localitatile Unirea, Valea Canepii, Silistraru, Traian, Jirlau, Ulmu, Bordei Verde si Baraganul..

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>