Published On: mar, feb. 6th, 2018

Nepotul lui Basescu a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta

Share This
Tags

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, Dragos Basescu, impreuna cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denuntator in cauza), 500.000 de euro pentru respingerea arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT. Dragos Basescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o solutie favorabila in cauza respectiva, dar si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului.

"In sprijinul acestor pretentii, inculpatul Basescu Dragos a lasat sa se creada ca are influenta pe lânga organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus. Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atât de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, inculpatul Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pâna la doi ani, in functie de evolutia dosarului", se arata in rechizitoriul procurorilor. 

Dragos Basescu este fiul lui Mircea Basescu si nepotul lui Traian Basescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>