Published On: joi, feb. 8th, 2018

Greselile din facturile la apa pot fi remediate / CUP Dunarea poate restitui sume de bani sau poate face o compensare cu cetatenii pentru acele sume de bani

Share This
Tags

In ultimele zile, a tot aparut in presa locala faptul ca o instanta a Tribunalului Braila a stabilit ca CUP Dunarea a calculat gresit, timp de mai multi ani, valoarea taxei pe apa de ploaie pentru braileanul Mihai Stafida, compania amintita fiind obligata printr-o sentinta definitiva sa-i recalculeze facturile pe perioada 2014 – 2016 si sa-i restituie cetateanului banii incasati abuziv.

De atunci, pe buzele tuturor, a aparut intrebarea fireasca, daca nu cumva CUP Dunarea a incasat bani abuziv de la toti brailenii.

Intrebat astazi, intr-o conferinta de presa, cum vede aceasta situatie, primarul, Marian Dragomir, a spus ca asteapta informarea de la CUP Dunarea, iar cu documentele in fata va vedea unde s-a facut greseala. Scopul solicitarii informarii este acela de a se vedea daca greseala din factura de apa s-a produs doar in cazul domnului Mihai Stafida sau la mai multe persoane. Daca s-a gresit la mai multe persoane, domnul primar va solicita recalcularea tuturor facturilor, pedepsirea tuturor celor vinovati, dar si chemarea in garantie a acelor institutii care au transmis coordonate diferite din punct de vedere al valorilor.

De asemenea, edilul sef a declarat ca daca se va dovedi ca brailenii vor avea de primit anumite sume de bani de la CUP Dunarea, compania va avea doua variate, fie va restitui banii, fie va face o compensare cu cetatenii.

"Daca intr-adevar se confirma lucrul respectiv exista doua variante. CUP Dunarea poate restitui sume de bani, sau CUP Dunarea poate face o compensare cu cetatenii pentru acele sume de bani. Repet, daca va fi cazul", a declarat Marian Dragomir.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>