Published On: joi, feb. 22nd, 2018

,,GANDIM VERDE, GANDITI CA NOI!”

Proiectul educational ,,GANDIM VERDE, GANDITI CA NOI!", aflat la prima editie, promoveaza grija fata de mediu si se doreste a fi implementat in gradinite si scoli din judetul si municipiul Braila.  Este conceput de catre o echipa de cadre didactice de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 7 Braila, fiind aprobat de Inspectoratul Scolar si inclus in Calendarul Activitatilor Educative Judetene.

Inimosii pedagogi subliniaza scopul proiectului: „Mediul poate fi definit ca tot ce se afla in jurul nostru, vietuitoarele si obiectele. Este aerul pe care-l respiram, soarele care ne da caldura, apa si hrana care ne intretine organismul, reprezinta acoperisul deasupra capetelor noastre, plantele, animalele, pietrele si raurile, oceanele si muntii, insulele indepartate, tot ce se poate vedea, simti, mirosi, auzi sau gusta. Reprezinta viata pentru noi, fara el nu am putea supravietui".

Pentru a-i putea familiariza pe copii cu aceasta misiune importanta care ne revine si anume: protejarea, conservarea, iubirea si valorificarea frumosului din natura, au fost proiectate activitati care se vor desfasura lunar, pe parcursul anului scolar 2017-2018 si care se doresc a fi pe cat de atractive, pe atat de utile in atingerea obiectivelor stabilite.

Evenimentele acestui proiect au o agenda de lucru in plina desfasurare : ateliere de creatie, expozitii, concursuri, programe artistice, parada costumelor ECO, amenajarea eco a curtii unitatii de invatamant. Activitatile se  desfasoara in parteneriat cu institutii precum : Biblioteca Judeteana „Panait Istrati", Muzeul de Stiinte ale Naturii, Primaria Municipiului Braila, unitati prescolare si scolare din municipiul si judetul Braila.

In acest sens, marti, 27 februarie 2018, ora 11.00, la Ludoteca Bibliotecii Judetene „Panait Istrati" va avea loc activitatea „Povestea naturii". Copiii vor audia o poveste , prezentata printr-o metoda noua – covorul povestitor, iar activitatea practica va avea ca punct de pornire tema ecologica. Invitati vor fi prescolari, elevi, cadre didactice de la Gradinitele nr. 36, 39, 48, Scolile Gimnaziale „Fanus Neagu" si „George Cosbuc", precum si doamna inspector invatamant prescolar Cristina Mangiurea.

Coordonatorii activitatii sunt: profesor invatamant primar Beliciu Iuliana Mirela, Mihalcea Vali Mihaela, Dragoi Constanta (Gradinita nr. 7), iar din partea bibliotecii, Doinita Mihaela Stanciu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>