Published On: mar, feb. 27th, 2018

EXCLUSIVITATE / VIDEO: Politistii Gogoasa si Caragata au snopit in bataie un brailean chiar in sediul IPJ Braila

In urma cu aproape 3 ani, INFOBRAILA prezenta in exclusivitate cazul unui brailean care sustinea ca a fost batut cu bestialitate de mai multi oameni ai legii chiar in sediul Politiei Braila.

Cele relatate, atunci, de Ciprian R. s-au dovedit a fi adevarate, ba mai mult barbatul a facut toate demersurile legale pentru ca cei care l-au batut sa raspunda pentru faptele lor.

Insa, nici pana in ziua de astazi braileanului nu i s-a facut dreptate. La Judecatoria Braila exista un dosar pe rol care asteapta o sentinta.

Conform rechizitorului intocmit de procuror de caz, in data de 19.04.2015, in jurul orei 21.00,  Ciprian R., persoana vatamata, s-a dus la sediul Politie Braila pentru a reclama faptul ca a fost jignit fara motiv si tratat necorespunzator de un politist.

Ajuns la sediul Politiei Municipiului Braila, Ciprian R. a luat legatura cu ofiterul de serviciu, respectiv ag. de politie Gogoasa Traian, unul dintre inculpati, care, auzind ca este vorba despre o plangere indreptata impotriva unui coleg de al sau, a refuzat sa inregistreze plangerea respectiva, eschivandu-se si indrumandu-l pe Ciprian R. catre parchet.

Nemultumit de faptul ca ofiterul de serviciu nu dorea sa-i inregistreze plangerea, dupa o discutie de cateva minute in fata sediului politiei, pe scarile de la intrare, Ciprian R. a ridicat tonul la Gogoasa Traian reprosandu-i acestuia ca este platit din banii cetatenilor si pentru acest motiv ar trebui sa-i sprijine pe cetateni in rezolvarea problemelor pe care le au.

Enervat de insistenta si atitudinea lui Ciprian R., Gogoasa Traian l-a impins pe acesta in sediul politiei unde, beneficiind si de ajutorul colegului sau Caragata Cosmin, al doilea inculpat, l-au condus pe Ciprian R. in partea stanga, pe holul de la parter, in spatele unei cabine din sticla, unde l-au trantit pe pardoseala si l-au lovit cu picioarele, iar apoi l-au legat cu catusele de un calorifer aflat in zona. In timp ce se afla legat cu catusele de calorifer si incerca sa isi revina, neintelegand ce s-a intamplat, Ciprian R. si-a dat seama ca s-a scapat pe el, in timpul loviturilor primite, si le-a solicitat lucratorilor de la politie sa-i permita sa mearga la toaleta pentru a se spala, insa solicitarea i-a fost refuzata, spunandu-i-se in batjocora ca politia nu beneficiaza de asemenea servicii.

Dupa aproximativ 35 de minute politistul Gogoasa Traian il dezleaga pe cel pe care il batuse si il conduce catre iesirea din sediu, insa fara a-i inregistra vreo plangere  sau prezenta in sediul Politiei Braila, asa cum ar fi trebuit sa faca.

Dupa ce a parasit sediul politiei barbatul, batut cu salbaticie de catre cei care ar fi trebuit sa ii ofere siguranta si incredere, s-a indreptat catre statia de taxiuri si s-a deplasat la spital unde, i s-au acordat ingrijiri medicale.

In urma bataii braileanul s-a ales cu urmatorul diagnostic: "Policontuzii prin agresiune. Contuzie torace si regiune malara dreapta. Fractura coasta a IX-a dreapta". Conform actului medico legal s-a concluzionat ca leziunile prezentate s-au putut produce prin lovire cu, sau de corpuri dure la data de 19.04.2015, fiind necesare 22 zile pentru vindecare.

Situatia mai sus relatata a fost dovedita in proces: cu declaratia persoanei vatamate, certificatul medico legal emis de S.M.L. Braila, cu inregistrarile filmate de camerele de luat vederi din incinta sediului politiei (vezi video), cu procesele verbale de conducere in teren si de prezentare pentru recunoastere dupa planse foto si cu declaratiile familiei sale care, comparativ cu declaratiile politistilor nu s-au schimbat de la un termen la celalalt.

Politistii nu au recunoscut faptele de care sunt acuzati, invocand in aparare faptul ca persoana vatamata, aflandu-se in stare de ebrietate, s-a purtat necorespunzator, amenintandu-i cu acte de violenta indreptate atat impotriva lor si a familiilor lor, dar si impotriva patrimoniului institutiei, aducand totodata injurii atat lor cat si comandantului politiei, injurii auzite de persoanele care se deplasau prin fata sediului la ora respectiva, fapt de natura sa afecteze prestigiul unitatii, motiv pentru care au considerat, ca se impune conducerea in sediu, imobilizarea, incatusarea si sanctionarea persoanei respective.

In editiile urmatoare, INFOBRAILA va va prezenta declaratiile celor doi inculpati si a altor politisti, care au calitatea de martor in dosarul, in care politistii Gogoasa Traian si Caragata Cosmin sunt acuzati pentru savarsirea infractiunilor de purtare abuziva, lipsire de libertate in mod ilegal si abuz in serviciu.

Declaratiile inculpatilor sunt absolut uluitoare si veti constata ca exista inadvertente chiar in cursul declaratiilor date de acelasi inculpat, iar acestea nu se coroboreaza nici intre ele, nici cu imaginile surprinse de camerele de luat vederi si nici cu declaratiile martorilor audiati in cauza.

Citeste si declaratia lui Gogoasa Traian. Vezi cum isi justifa acesta faptele:Exclusivitate / Politistului Gogoasa i s-a facut mila de cel pe care l-a batut cu salbaticie: “Nu i-am solicitat nici unui coleg sa-l sanctioneze contraventional intrucat mi s-a facut mila de el” 

Atentie imagini cu un puternic impact emotional!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>