Published On: lun, feb. 26th, 2018

Circulatia trenurilor in conditii de iarna. La aceasta ora nu sunt linii inchise si nici trenuri blocate, circulatia se desfasoara in conditii de siguranta

CFR Calatori informeaza ca in contextul temperaturilor foarte scazute si a avetizarilor meteo de vreme rea  trenurile vor circula conform reglementarilor specifice conditiilor de iarna, la nivelul sucursalelor Bucuresti, Galati, Brasov, Constanta si Craiova s-au instituit Comandamente de Iarna.

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situatii nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanta – Mangalia, Constanta – Medgidia – Tulcea Oras si Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numarul trenurilor, traficul de calatori intre aceste localitati urmand sa fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri si pe rutele Caracal-Corabia, Rosiori Nord – Turnu Magurele si Rosiori Nord – Zimnicea.

Pentru preintampinarea unor eventuale perturbari in circulatia feroviara, CFR Calatori a luat masuri suplimentare:

– asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva si pregatirea materialului rulant pentru circulatie in conditii de iarna;

– suplimentarea echipelor de interventie si asigurarea personalului necesar pentru deszapezirea unitatilor proprii (revizii, depouri, etc);

– pregatirea  suplimentara a garniturilor si verificarea acestora inainte de plecarea la drum. 

In functie de evolutia vremii si a temperaturilor foarte scazute ce au implicatii asupra infrastructurii feroviare si asupra functionalitatii materialului rulant, pot sa apara si alte modificari in programul de circulatie a trenurilor de pasageri.

Recomandam pasagerilor ca inainte de efectuarea calatoriei sa se informeze despre conditiile meteo si sa solicite informatii despre eventualele intarzieri si posibilele modificari survenite in circulatia trenurilor la personalul nostru din gari sau:

-0219521 – INFO CFR (trafic intern).

-numerele de telefon de la garile CFR sunt publicate pe wwww.cfrcalatori.ro la sectiunea Informatii telefonice.

– 021.319.0358 – Biroul Relatii cu Publicul din Gara de Nord Bucuresti;

– in aplicatia INFO TREN IN CIRCULATIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceti numarul trenului in casuta indicata si click pe Informatii tren. Obtineti informatii in timp real despre opriri, intarzieri, minutele de stationare in urmatoarea gara si timpul estimat de sosire.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor achizitionate si neutilizate (fie pentru intreaga ruta, fie pentru distanta neefectuata din ruta respectiva), conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la sectiunea Trafic intern.

Personalul de tren va oferi nformatii calatorilor despre legaturile existente in aceasta situatie. De asemenea, CFR Calatori si CFR Infrastructura tin legatura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate in parcurs pentru a se putea lua cele mai bune masuri pentru asigurarea conditiilor optime de calatorie.

Ne cerem scuze pentru posibilele inconveniente, multumim pentru intelegere si asiguram pasagerii ca prioritatea majora in acest context este aceea de a-i duce la destinatie in conditii de siguranta.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>