Published On: vin, feb. 9th, 2018

CINE SUNA FARA MOTIV INTEMEIAT LA 112, RISCA SA FIE AMENDAT!

 Apelarea prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 trebuie efectuata numai in cazuri de urgenta, care necesita interventia prompta a structurilor specializate pentru solutionarea acelui eveniment.

Numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 trebuie folosit in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul.

Nu abuzati de acest numar de telefon fara a avea intr-adevar un motiv real sau o urgenta.

Serviciul de Urgenta 112 are ca obiectiv salvarea: vietii, proprietatii, mediului.

Daca sunati la 112 trebuie sa anuntati:

– Ce urgenta aveti;

– Locul evenimentului;

– Unde va aflati;

– De la ce numar de telefon sunati;

– Cum va numiti.

Dupa furnizarea acestor date, trebuie sa ramaneti la telefon pentru a fi pusi in legatura cu agentia de urgenta de care aveti nevoie si pentru a primi eventuale recomandari.

Convorbirile din sistemul 112 sunt inregistrate si se pastreaza 10 ani. Aflarea automata a numarului si locatiei urgentelor permite identificarea apelurilor false si/sau injurioase.

Apelarea abuziva a numarului 112 sau alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 500 de lei la 1.000 de lei.          

Interventia la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112 constituie o prioritate a activitatii politienesti in vederea asigurarii sigurantei si securitatii cetateanului.     

In cursul anului 2017, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Braila au fost semnalate, prin S.N.U.A.U. 112, 23.840 evenimente, dintre care 14.101 in mediul urban si 9.739 in mediul rural.

Dintre acestea a fost necesara interventia la 10.432 dintre cazuri (43,75% din total semnalari), dintre care la 5.711 in mediul urban si 4.721 in mediul rural – restul fiind rezolvate prin indicarea catre apelant a modalitatii de a clarifica situatia reclamata, nefiind necesara deplasarea unei echipe politienesti.             

Din datele statistice prezentate rezulta ca numarul interventiilor la apelurile de urgenta a scazut in anul 2017, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 15% (1847 cazuri).   

 

Sunati la 112 doar daca aveti o urgenta!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>