Published On: lun, feb. 12th, 2018

Avertisment de la ANM: Un ciclon puternic va lovi Romania

Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie lanseaza un semnal de alarma cu privire la schimbarile vremii care se vor produce in perioada urmatoare.

Un ciclon puternic se asteapta sa patrunda in frontul atmosferic al tarii noastre la mijlocul acestei saptamani, adica undeva intre miercuri si joi, 14, respectiv 15 februarie.

Pe litoral, vantul a adus deja valuri de pana la 2 metri si mai multe porturi au fost inchise. Astazi si maine vremea se mai linisteste, insa de miercuri ne putem astepta la urgie in toata regula.

„Urmeaza o vreme de iarna potrivita pentru aceasta perioada. ANM va emite fie informari, fie atentionari pentru ca ne asteptam la precipitatii posibil insemnate cantitativ asociate si cu intensificari ale vantului”, a declarat Mihai Hustiu, meteorolog ANM, conform stiripesurse.ro.

Ciclonul care va patrunde in tara noastra vine dinspre Marea Mediterana si va aduce ploi si lapovita in sud si ninsori in nord, vest si la munte. Temperaturile vor scadea considerabil, insa vor fi normale pentru aceasta perioada a anului.

In nordul tarii se vor inregistra pana la -10 grade Celsius, iar la munte sunt asteptate valori de -15 grade.

In Capitala, vremea se va pastra in limitele normale ale perioadei, adica nu vor cobori sub 3 grade, ba chiar vor urca pana la 7 grade Celsius.

Noaptea, temperaturile vor cobori pana la -1, -2 grade Celsius, dar se va simti mult mai frig. Asadar, urmeaza niste zile normale de iarna.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>