Published On: joi, feb. 1st, 2018

Ambitia si talentul o descriu perfect pe o tanara braileanca / Cum poate aceasta sa-i faca pe toti brailenii mandri

De-a lungul istoriei, Braila a fost judetul natal pentru mai multi oameni care au avut un cuvant de spus in diferite domenii, dar din pacate in prezent imaginea judetului nostru prin tara nu este una care sa faca cinste brailenilor. In randul brailenilor care au fost varf de lance in domeniile in care au activat putem sublinia personalitati precum Hariclea Darclee, Fanus Neagu, Ana Aslan, Panait Istrati, si exemplele pot continua. Dar si in perioada contemporana, brailenii se pot lauda cu nume celebre, in special din lumea sportului, precum campioana olimpica la inot Camelia Potec, dubla campioana olimpica tot la inot Diana Mocanu, dar si fotbalistii Alexandru Chipciu si Banel Nicolita.

Chiar daca aceste nume fac cinste Brailei, in tara, orasul este mai cunoscut pentru partile negative. Acest lucru l-am experimentat pe propria piele atunci cand mi s-a pus tag-ul de tipul din “Orasului Cutitarilor”, de catre persoane din afara Brailei. Este mare pacat! Exista multi braileni tineri care fac cinste orasului de la malul Dunarii. Avem elevi olimpici care au obtinut medalii la concursurile internationale, dansatori care au participat la concursuri in Statele Unite ale Americii sau cantareti cu palmaresuri impresioante.

Desi acesti tineri talentati se bucura de oarecare notorietate pentru ca au avut sansa sa se afirme la diferite concursuri cunoscute, in Braila sunt multi alti tineri talentati care nu au aceeasi sansa fie pentru ca domeniul in care au ales sa activeze nu este foarte popular, fie pur si simplu ca nu au noroc. O astfel de persoana este tanara Ana Maria Chivu. Tanara braileanca, in varsta de 20 de ani, are un talent deosebit in ale poeziei. Aceasta a inceput sa scrie de la o varsta frageta, dar a ales sa se concentreze pe poezia in urma cu cativa ani. Dupa 12 ani petrecuti la liceul de Liceul de Arte ”H. Darclee” Braila, tanara urmeaza cursurile de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, la o universitate din Bucuresti.

Tanara ambitioasa nu ia in calcul o cariera in jurnalism, desi urmeaza o facultate de profil. Ea isi doreste sa ajunga sa transforme hobby-ul de a scrie, intr-un job din care sa poata obtine un venit. Pana in prezent, Ana a scris cateva zeci de poezii pe care le-a postat pe blogul personal. Ca si o parere subiectiva, am ramas placut impresionat cand i-am gasit munca, in special pentru ca prima poezie citita a fost una plina de emotie, care are ca tema tragedia de la Colectiv.

In prezent, braileanca lucreaza la cel mai complex proiect al sau. Chiar daca a inceput cu texte lirice, acum lucreaza la un scurt roman. Daca aceasta tanara va ajunge sa-si atinga scopul propus, va intra in categoria persoanelor care fac cinste Brailei.

Daca doriti sa aruncati o privire pe munca tinerei click aici!

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>