Published On: mie, ian. 10th, 2018

Un val de aer polar ajunge in Romania / In mai multe zone din tara va ninge

Dupa temperaturile de primavara din primele zile ale anului, vremea intra intr-un proces de racire, iar de joi, se vor resimti primele influente ale aerului rece. Ploile din partea de sud a Moldovei si de nord-est a Munteniei se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vineri, valorile termice diurne vor fi in jurul pragului de inghet in partea de nord-est a teritoriului. In celelalte zone temperaturile se vor apropia semnificativ de valorile termice normale pentru aceasta perioada, urmand ca in regiunile vestice sa vorbim inca despre un regim termic agreabil, cu valori in jurul a 7-8 grade.

"In cursul noptii de joi spre vineri ploile prezente in partea de est, sud-est a teritoriului se vor transforma in lapovita si ninsoare. Pe parcursul zilei de vineri si mai ales sambata si duminica ninsorile slabe cantitativ sa fie prezente in regiunile sudice, mai suparator va fi vantul care se va asocia cu valorile coborate, astfel incat senzatia de rece va fi amplificata", a spus meteorologul Gabriela Bancila la Romania TV.

In perioada 8-21 ianuarie, in Muntenia, vremea va intra intr-un proces de racire, de la medii ale valorilor maxime de 10 grade, spre zero grade, in data de 14 ianuarie. Dupa aceasta perioada se va incalzi usor si se vor atinge maxime in medie de 5 – 6 grade. Pe de alta parte, temperaturile minime vor fi ridicate in primele zile, dar vor marca o scadere accentuata din 12 pana in 15 ianuarie, cand vor cobori, in medie, la -6 grade, ulterior se intrevede o crestere la valori in jur de zero grade, in 18 ianuarie. Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in aproape toata perioada. Acestea vor fi, in general, slabe cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse in intervalul 10 – 13 ianuarie si, din nou, intre 16 si 21 ianuarie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>