Published On: vin, ian. 5th, 2018

Un medic chirurg de la Braila a fost trimis in judecata pentru luare de mita

Medicul Aurora Budriga, specialist chirurgie vasculara la Spitalul Judetean de Urgenta Braila – Sectia Chirurgie Vasculara, a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu in forma continuata, fals intelectual in forma continuata si complicitate la inselaciune.

“Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Braila au finalizat cercetarile, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila a dispus trimiterea in judecata a unui medic specialist la un spital din Braila pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu in forma continuata, fals intelectual in forma continuata si complicitate la inselaciune si alte doua persoane pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, inselaciune  si uz de fals in forma continuata”, se arata intr-un comunicat SJA Braila.

In fapt, in luna aprilie 2016, doua persoane au formulat un denunt cu privire la faptul ca, in perioada 13-25 martie 2016, au remis medicului, in mai multe randuri, 200 lei, 100 euro si bunuri alimentare pentru a-l opera pe tatal lor. Acesta se afla internat si a decedat inainte de a fi operat, iar medicul a refuzat sa restituie sumele de bani primite in conditiile sus-mentionate.

In timpul cercetarilor au mai fost identificate alte doua persoane care au oferit mita medicului in cauza in schimbul eliberarii unui concediu medical.

Lucratorii DGA – SJA Braila au fost delegati si au executat activitatile dispuse de procurorul de caz.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>