Published On: lun, ian. 29th, 2018

Un barbat a fost prins de politistii de frontiera cu buzunarele pline cu canabis / Acesta voia sa fumeze pentru a uita de necazuri

In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, echipa comuna de control a descoperit in buzunarul hainei unui cetatean din R. Moldova substante vegetale care au reactionat pozitiv testul canabis, respectiv efedrina.

Cercetarile pentru savarsirea infractiunii de detinere de droguri de mare risc pentru consum propriu fara drept sunt continuate de specialisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui.

La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita- I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pentru a intra in tara, ca pasager intr-un autocamion marca Mercedes, cetateanul din R. Moldova Alexandru O., in varsta de 38 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra autovehiculului si persoanelor, ocazie cu care, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a descoperit ascunsa in buzunarul hainei lui Alexandru O. o cutie de metal in care se aflau doua pungute continand 3.42 g de substanta vegetala de culoare verde inchis si o punga in care se aflau 146 g de substanta vegetala de culoare bruna.

Avand in vedere cele constatate, s-a procedat la efectuarea unor teste preliminare pentru depistarea narcoticelor. Cu aceasta ocazie s-a constatat ca substanta de culoare verde inchis a reactionat pozitiv la THC (Tetrahidrocanabinol-canabis), iar substanta de culoare bruna a reactionat pozitiv la EFEDRINA.

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca in urma cu doua zile a primit cutia respectiva de la un conational care l-a sfatuit sa fumeze respectiva substanta pentru a uita de necazuri. Cu privire la substanta de culoare bruna descoperita asupra lui, acesta a declarat ca este tutun achizitionat din magazinul Dutty-Free din vama Leuseni, pentru consum propriu.

Substantele descoperite au fost ridicate, ambalate, sigilate si trimise spre expertiza  la un laborator de specialitate.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de detinere de droguri de mare risc pentru consum propriu fara drept, cazul fiind preluat de catre specialisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>