Published On: mie, ian. 31st, 2018

Tribunalul Braila a decis: CUP Dunarea “umfla” facturile la taxa pe apa de ploaie / Iordache: “Silviu Mangiurea ar trebui demis”

Discutiile referitoare la taxa pe apa de ploaie sau la modul in care este calculata au ajuns din nou pe buzele consilierilor judeteni. Acest lucru s-a intamplat dupa ce braileanul Mihail Stafida a castigat un proces impotriva celor de la CUP Dunarea. Tribunalul Braila i-a dat castig de cauza acestuia dupa ce braileanul a reclamat ca in perioada 2014-2016 CUP Dunarea i-a umflat facturile si a platit pentru apa de ploaie dublu. Hotarare definitiva a Tribunalului Braila a obligat compania amintita mai sus sa recalculeze toate facturile acestuia si sa-i restituie banii incasati ilegal.

Practic, cei de la CUP au folosit informatii foarte generale in calculul taxei pe apa de ploaie, spre exemplu daca informatiile de la ANM sustinea ca in judetul Braila cantitatea de precitatii a fost cuprinsa intre 15 l si 40 l/mp, nu se facea o media, iar la calculul taxei din facturile brailenilor se folosea limita superioara, adica 40 l/mp.

Dupa ce aceste probleme au aparut in prim plan, astazi, in cadrul sedintei Consiliului Judetean, consilierul Stefan Catalin Iordache(PND) a spus ca reprezentantii CJ Braila ar trebui sa-l demita pe Silviu Mangiurea de la conducerea CUP Dunarea.

“Inteleg ca domnul Stafida sa fie un caz singular, sa i se intample doar domnului Stafida, dar nu cred ca acest lucru e adevarat. Eu cred ca noi de la Consiliul Judetean fiind in ADI Dunarea intr-un procent insemnat ar trebui sa cerem demisia lui Silviu Mangiurea pentru aceasta situatie, fie si pentru un singur caz”, a spus Iordache.

Chiriac i-a raspuns acestuia ca Mangiurea nu trebuie demis pentru niste probleme care figureaza dintr-o perioada in care fraiele CUP Dunarea erau tinute de alta persoana: “Nu putem sa cerem demisia unui manager atat timp cat au facut altii inainte, Dumnezeu sa-l ierte fostul manager a decedat.”

“Procesul domnului Stafida s-a terminat in decembrie 2017, deci era director domnul Mangiurea, prin urmare, cererea mea de demitere a acestuia ramane in picioare. Mangiurea putea sa mearga sa constate ca domnul Chirita(n.r. fostul manager de la CUP Dunarea), Dumnezeu sa-l ierte a gresit, si sa indrepte gresala. Nu a facut-o! Rugamintea mea cu ce se intampla la CUP Dunarea este sa formati o comisie formata in mod egal din opozitie si <<putere>> ca sa analizeze activitatea de acolo, pentru ca daca un singur caz arata ca cineva de acolo isi permite sa dubleze o factura, inseamna ca aia fura de rup”, a continuat Catalin Iordache.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>