Published On: mar, ian. 30th, 2018

Raed Arafat a participat la prezentarea activitatii ISU “Dunarea” Braila in 2017 / Acesta a promis noi dotari pentru ISU Braila

Luni, 29 ianuarie, la sediul Prefecturii Braila, ISU Dunarea Braila si-a prezentat evaluarea activitatii pentru anul 2017. La eveniment a participat si ministrul secretar de stat din cadrul MAI, Raed Arafat. La finalul prezentarii materialului prezentat de inspectorul sef al ISU Dunarea Braila, colonel Cristian Ion, Raed Arafat a preluat cuvantul si a vorbit despre problemele existente in mai multe judete din Romania, printre care si Braila.

Acesta a grupat principalele probleme in trei categorii: dotarea, resursa umana si infrastructura, dar a precizat ca exista proiecte pentru a reduce din aceste probleme.

“Din ce-am auzit, problemele sunt similare cu a altor judete: dotarea, resursa umana si infrastructura insitutiei. O sa incep cu partea de infrastructura, undeva avem speranta mare in sprijinul autoritatilor judetene si a autoritatilor locale, lucru care se intampla de fapt si care ne permite sa dezvoltam sistemul intr-un mod corect. De altfel, va pot spune ca pe linia dezoltarii partii dedicate asistentei medicale urgentelor si primului ajutor la Braila exista probleme si necesita inca sprijin. Numarul echipelor este foarte mic, comparativ cu alte judete, chiar cu alte judete de aceeasi categorie si dimensiune, lipseste inca masina de terapie intensiva mobila, cu medic, si bineinteles aceste componente sunt foarte importante in colaborare si cu serviciul de Ambulanta. Eu sper ca in acest an si in urmatorii doi – trei ani sa vedem o modificare in acest sens si sa vedem o dezvoltare pe structura d-voastra a SMURD-ului asa cum s-a intamplat si in alte judete.

Partea interventiei la incendii si la alte tipuri de misiuni este una care se realizeaza in parametri normali si pot spune ca face acte de eroism din cauza lipsei unor echipamente si a vechimii unor echipamente. Si aici vreau sa ajung la partea de dotare. Ultimii trei ani am reusit sa cheltuim peste 90 de milioane de euro pe dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din fonduri europene. (…) Am asigurat acum sa fie repartizata o autoscara functionala pentru ISU Braila pentru ca este imposibil ca o resedinta de judet sa nu aiba o autoscara functionala.(…) Si acuma exista un concurs pe plan national pentru angajare de specialisti, deci va creste numarul subofiterilor ce vor fi incadrati in fiecare an, pentru ca am redus timpul de pregatire si l-am adus mai aproape de tipul de pregatire international, de la doi ani la un an, pentru subofiteri. Eu sper ca o sa vedem o incadrare mai mare in cursul acestui an, dar si a anilor viitori, cu subofiteri, si cu specialisti”, a declarat Raed Arafat.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>