Published On: joi, ian. 18th, 2018

Presedintele Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dancila pentru functia de premier: “Dau PSD-ului inca o sansa”

Presedintele Iohannis a acceptat propunerea Viocaricai Dancila pentru functia de premier. In aceste conditii, Romania va avea pentru prima data in fruntea Guvernului o femeie. Desi presedintele a fost de acord cu propunerea PSD, acesta a tinut sa-i avertizeze pe social democrati sa-si respecte promisiunile din campanie si sa renunte la scandalurile din sanul partidului.

Premierul desemnat are 10 zile la dispozitie sa ceara votul de incredere Parlamentului, care va fi convocat in sesiune extraordinara.

“Sunt foarte multe opinii si foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica interna a Romaniei. Sunt multe argumente legate de politica externa si de securitate a Romaniei.

Am ascultat si am citit cu atentie toate aceste opinii si argumente, si le-am cantarit, fiindca acum trebuie sa decid. Dar ce fel de decizie este aceasta, pe care trebuie sa o iau?

In primul rand, aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu deciziile Curtii Constitutionale in materie de desemnare. Si aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentara.

In Parlament, dupa consultari, imi este foarte clar – PSD dispune de o majoritate. Si atunci, cantarind toate argumentele, tinand cont de situatia concreta din Parlament, am decis sa dau PSD inca o sansa si sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dancila.

Dar, acum, PSD trebuie sa performeze. Romanii au mari asteptari, si eu am mari asteptari. PSD a promis, si in campania electorala, si dupa campanie lucruri importante.

PSD a promis salarii, pensii, scoli, manual, spitale, infrastructura, dar pana acum prea putin s-a realizat. Acum, PSD trebuie sa dovedeasca ca ceea ce a promis, face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost castigate de PSD, doua guverne PSD esuate. Acum, primesc sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face.

In continuare, invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine. Este posibil ca pana la 1 februarie intreaga procedura sa fie finalizata si noul guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve problemele, mai degraba decat sa le incurce”, a spus presedintele Iohannis.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>