Published On: vin, ian. 12th, 2018

Premierul Tudose refuza orice fel de discutie despre autonomia Tinutului Secuiesc

In ultima perioada au aparut tot mai multe voci care cer autonomia Tinutului Secuiesc. Premierul Mihai Tudose a reactionat referitor la aceasta posibilitate pe o retea de socializare unde a spus ca refuza orice dialog legat de autonomia unei parti a Romaniei.

″In calitate de roman si de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei parti a Romaniei. Este o incalcare a Constitutiei acestei tari, care garanteaza, inca de la primul alineat, unitatea si indivizibilitatea statului roman”, scrie premierul Mihai Tudose.

El apreciaza ca “discutiile despre autonomia Tinutului Secuiesc sunt in afara legii si nu merita luate in seama”.

In opinia sa, aceste discutii reprezinta “doar o incercare de destabilizare a unitatii Romaniei in anul Centenarului”.

Potrivit News.ro, miercuri seara, la Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a vorbit despre rezolutia privind autonomia Tinutului Secuiesc semnata la Cluj-Napoca de cele trei formatiuni politice maghiare (UDMR, PPMT si PCM), apreciind ca ”nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”.

”Am transmis ca daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, a declarat premierul.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>