Published On: lun, ian. 22nd, 2018

Politistii braileni actioneaza permanent pentru mentinerea ordinii si a sigurantei publice

Politistii braileni actioneaza, in fiecare weekend, in municipiu si judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

In zilele de 19 si 20 ianuarie, politisti din cadrul Politiei Municipiului, politiilor orasenesti si cei ai sectiilor de politie rurala arondate, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona pietelor si a unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar s.a., pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 19 societati comerciale, legitimate aproximativ 200 de persoane si oprite in trafic 134 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 14 conducatori auto.

De asemenea, acestia au constatat 32 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 5.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 21 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 8 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 3 la alte acte normative.

Totdodata, in ziua de 19.01.2018, intre orele 09:00-12:00, politistii din cadrul Biroului Proximitate au actionat, in zona unitatilor de invatamant din municipiu, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale si a mentinerii unui climat de siguranta civica.

Cu aceasta ocazie, au fost verificate 21 de societati comerciale si 21 de unitati de invatamant, controlati 19 paznici, legitimate 23 de persoane, si au fost depistati 5 elevi care absentau nejustificat.

Politistii au purtat discutii cu 18 dintre factorii de conducere ai unitatilor de invatamant si au cosiliat 40 de elevi.

Ca masuri complementare, politistii au ridicat trei permise de conducere si un certificat de inmatriculare si au confiscat bunuri in valoare totala de 1.100 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>