Published On: mar, ian. 16th, 2018

Petitie online: “GUVERNARE FARA PSD!” / Un an Romania a fost condusa de o coalitie care nu a respectat nimic din promisiunile facute

De cand PSD a castigat guvernarea tarii, traiul romanilor a fost pe o panta descendenta, cu scumpiri ale energiei electrice, gazelor, alimentelor, carburantilor, etc. Romanii au ajuns la capatul puterilor cand si Guvernul Tudose a cazut, cauzand o criza politica cu care Romania nu s-a mai confruntat de multa vreme. In mediul online a aparut o petitie prin care romanii ii cer presedintelui Iohannis sa nu mai accepte un nou Guvern PSD, pentru ca social democratii au demonstrat ca guvernarea este o palarie prea mare pentru ei.

“Stimate domnule Preşedinte al României,

subsemnaţii, în temeiul Art. 103, Alin. 1 din Constituţia României, vă solicităm imperios ca, după demisia Guvernului Tudose, să NU desemnaţi pentru funcţia de Prim-Ministru niciun membru al formaţiunilor politice PSD sau ALDE şi niciun candidat sprijinit/ susţinut explicit de vreuna din aceste formaţiuni.

Articolul şi alineatul constituţionale menţionate stipulează următoarele: "Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament." În actuala configuraţie a Parlamentului, niciun partid nu deţine peste 50% din mandate. În consecinţă, domnule Preşedinte, nu aveţi nicio obligaţie legală de a oferi din nou guvernarea PSD sau aliatului acestuia de până acum, ALDE.

Prin demiterea de două ori a propriului Guvern, PSD şi ALDE au demonstrat clar 1) incapacitatea lor de a oferi României o conducere executivă stabilă şi credibilă, 2) indiferenţa totală faţă de agenda publică autentică, a cetăţenilor, 3) interesul exclusiv pentru acapararea puterii politico-administrative şi debalansarea puterilor în stat, prin modificarea intempestivă a legilor justiţiei, în vederea amputării/ subordonării acesteia.

De asemenea, după cum ştim cu toţii, respingerea de două ori de către Parlament a propunerii Dvs. pentru funcţia de Prim-Ministru ar atrage după sine dizolvarea Legislativului şi organizarea de alegeri anticipate.

După un an în care România a fost condusă de către o coaliţie ce nu a respectat nimic din promisiunile făcute în campanie, ne găsim în situaţia unei pierderi enorme de credibilitate în domeniul politic şi predictibilitate economică, administrativă. Atât autenticitatea adeziunii noastre la valorile spaţiului euro-atlantic, cât, mai ales, respectarea de către ţara noastră a obligaţiilor (asumate de către noi explicit) care decurg din apartenenţa la Uniunea Europeană sunt puse nu doar la îndoială, ci şi în grav pericol după comportamentul executivului şi al legislativului din 2017”, se regaseste in petitie.

Puteti semna petitia aici!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>