Published On: mie, ian. 10th, 2018

Pasi mici spre normalitate / Investitii de aproape 20 de milioane de euro in 34 de spitale din tara

Marti Guvernul Romaniei a semnat mai multe contracte de achizitie pentru dotarea cu aparatura moderna a 34 de spitale din tara. Cele trei contractate semnate au o valoare de 19,8 milioade de euro.

“Astazi(n.r. marti) s-au semnat contractele de achizitie pentru dotarea a 34 de spitale din tara si din Capitala cu echipamente de imagistica. Cele 3 contracte, in valoare de 19,8 milioane de euro, reprezinta un pas important in directia asigurarii unor servicii medicale de calitate.

Serviciile medicale de calitate presupun investitii. Investitii in infrastructura medicala, in aparatura moderna, in personalul de specialitate. Sistemul public de sanatate are nevoie de “tratament soc” administrat in cel putin trei directii:

1. Investitii consistente in infrastructura – pentru a recupera ceea ce nu s-a facut la timp in acest sector. In acest sens avem in vedere construirea celor opt spitale regionale si a spitalului republican, asumate prin programul de guvernare.

2. Dotarea cu echipamente moderne si performante, absolut necesare pentru o diagnosticare corecta si, implicit, pentru instituirea tratamentelor eficiente.

3. Personal medical motivat – Guvernul actual a inteles ca pentru performanta, personalul medical trebuie sa fie bine platit – ne-am asumat acest lucru si il punem in practica. In primele opt luni ale anului 2017 castigul mediu in sanatate a crescut cu peste 35%. Vom continua sa majoram salariile din sistemul de sanatate prin aplicarea noii legi a salarizarii incepand cu 1 ianuarie 2018.

Nu facem astfel altceva decat sa ramanem consecventi in ceea ce am promis romanilor la inceputul guvernarii, ca prioritatile noastre sunt sanatatea, educatia si infrastructura”, a scris premierul Tudose pe o retea de socializare dupa semnarea contractelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>