Published On: joi, ian. 11th, 2018

Ministrul Sanatatii s-a intalnit in aceasta dimineata cu reprezentantii pacientilor transplantati

In cadrul intalnirii, Florian BODOG a afirmat ca Ministerul Sanatatii va prelua obseratiile si propunerile pacientilor.

“Este un proiect care necesita o ampla dezbatere. Imi doresc o lege clara si functionala, care sa respecte directivele europene si care sa elimine orice suspiciuni. Va rog sa faceti propuneri in favoarea pacientilor. La fel cum am analizat impreuna proiectul legii inainte ca acesta sa fie postat in dezbatere publica, vom discuta cu dumneavoastra si forma finala inainte de a fi trimisa spre adoptare”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian BODOG.

Reamintim ca, Agentia Nationala de Transplant si directia de specialitate a Ministerului Sanatatii au elaborat un proiect de Lege privind transplantul uman in vederea armonizarii legislatiei nationale cu directivele europene privind standardele de calitate si siguranta referitoare la organele umane destinate transplantului si simplificarea cadrului legislativ prin preluarea in noua lege a 11 acte normative din domeniul transplantului uman. Noua Lege a Transplantului va fi trimisa in Parlament pentru dezbatere publica si aprobare.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>