Published On: lun, ian. 29th, 2018

Lovitura pentru romani / Un nou val de scumpiri la produsele alimentare

Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara, a declarat ca urmeaza un nou val de scumpiri in ceea ce priveste alimentele importante. Acesta a explicat ca vom scoate mai multi bani din buzunar cand vom face piata sau vom merge in hipermarket sau la magazinul din colt din cauza tendintei de depreciere a leului in raport cu euro.

"Cresterea unor preturi va bantui asupra noastra, asupra tuturor romanilor. Ce este cel mai daunator pentru alimente este deprecierea cursului leu- euro. Importam foarte multa materie prima si aceste cresteri se regasesc in pretul materiei prime, in costul transportului pe kilometru si la comerciant, care consuma foarte multa energie electrica si nu numai. (…)Ceea ce spuneam cu deprecierea cursului leu-euro.. va avea o mare influenta asupra pretului carnii si preparatelor din carne. Importam carne de vita, importam 20% din laptele necesar proceesarii pentru produsele lactate. A fost acea criza a untului, tot asteptam de vreo trei luni un raspuns de la Consiliul Concurentei, dar vad ca nu il mai dau. Pretul a crescut cu peste 20% si eu cred ca la nivel european este o criza crescuta arbitrar. Inca este criza untului, pretul e in continuare acelasi", a spus Dragos Frumosu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>