Published On: joi, ian. 4th, 2018

Italienii care detin centrele comerciale Winmarkt vor sa-si vanda afacerea din Romania

Grupul imobiliar italian Imobiliare Grande Distribuzione (IGD), unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de real estate, intrat in urma cu aproape 10 ani pe piata locala prin preluarea retelei de centre comerciale Winmarkt, ia in calcul vanzarea proprietatilor din Romania. Winmarkt este cea mai extinsa retea de centre comerciale din Romania, cu 14 centre si o cladire de birouri, situate la kilometrul 0 al fiecaruia dintre cele 13 orase: Alexandria, Bistrita, Braila, Buzau, Cluj-Napoca, Galati, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Slatina, Tulcea, Turda si Vaslui, sustine Profit.ro.

La jumatatea acestui an, grupul italian estima o valoare de piata pentru portofoliul din Romania de peste 163,5 milioane de euro, cu circa 20 de milioane de euro sub pretul de achizitie al Winmarkt, din 2008, de 182,5 milioane de euro.

IGD Group a preluat in 2008 reteaua de centre comerciale Winmarkt, in parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investitii Ivington Interprises Limited si Broadhurst Investments Limited, reprezentate in Romania de Andrei Siminel. Ulterior, in 2010, grupul italian a devenit actionar unic al retelei, prin achizitia actiunilor detinute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro. Acum, grupul italian vrea sa vanda proprietatile din Romania la un pret apropiat celui din registrul contabil. Pentru aceasta operatiune, grupul va initia in perioada imediata discutii cu mai multi consultanti.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>