Published On: mar, ian. 16th, 2018

GALERIE FOTO: Munti de gunoaie pe domeniul public / Politia Locala a impartit amenzi in stanga si-n dreapta

Politia Locala Braila actioneaza in permanenta impotriva persoanelor fizice si juridice care depoziteaza ilegal gunoi pe domeniul public al municipiului Braila. Una dintre locatiile vizate in special de controalele desfasurate pe linia stoparii depozitarii necontrolate de deseuri de orice fel se afla pe soseaua DIG Braila – Galati (langa fosta caramidarie), unde a fost infiintata o halda de gunoi neautorizata, care confera o imagine necorespunzatoare intrarii in municipiul Braila. Terenul respectiv apartine, conform contractului de concesiune nr. 15/10803/25.03.2011, societatii comerciale SC IDEOTRANS SRL, cu sediul in municipiul Braila. In prezent, atat pe acest amplasament, cat si in afara lui, pe domeniul public, sunt depozitate necontrolat deseuri inerte rezultate din constructii si demolari, deseuri vegetale si deseuri voluminoase.

In perioada 2016 – 2018, Politia Locala Braila a aplicat peste 50 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de aproximativ 16.000 lei, persoanelor fizice care au fost depistate incalcand normele legale privind depozitarea deseurilor. De altfel, cea mai recenta sanctiune contraventionala, in valoare de 1.000 lei, a fost aplicata chiar in data de 15.01.2018, unui brailean in varsta de 67 de ani, care a aruncat dintr-o autoutilitara reziduuri menajere si vegetale in zona respectiva. In plus, de la inceputul anului 2018, alti sase braileni au fost prinsi depozitand ilegal gunoi pe terenul in cauza, acestora fiindu-le aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 5.500 lei.

De asemenea, SC IDEOTRANS SRL a fost sanctionata contraventional cu amenzi in valoare totala de 7.000 de lei, aplicate in perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, deoarece nu s-a conformat somatiilor de a igieniza terenul, continuand, in schimb, depozitarea necontrolata a deseurilor. Totodata, in baza Art. 9 din Legea 155/2010 privind atributiile Politiei Locale in domeniul Protectiei Mediului, a fost sesizata Garda Nationala de Mediu – Serviciul Comisariatului Judetean Braila, care, in urma controlului intreprins, a sanctionat societatea respectiva cu amenda in valoare totala de 50.000 de lei, pentru incalcarea Prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului.

Politia Locala Braila va continua actiunile pentru stoparea depozitarii necontrolate a deseurilor pe toata raza municipiului, luand masurile legale care se impun.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>