Published On: joi, ian. 25th, 2018

Dom’ Pera, ia de invata! Alina Vatu si Marija Stheriova – sfaturi de bun simt la time-out!

In ultima etapa a turului, HC Dunarea Braila a pierdut in deplasare la Craiova, scor 22-16(9-6) si termina turul in „Liga Florilor” pe locul 9, fiind cel mai slab loc din ultimii ani, la jumatatea campionatului.

Partida de la Craiova, chiar si fara „principalul” Pera pe banca,a inceput sub semnul echilibrului, astfel ca in minutul 9 tabela arata 4-3 in favoarea gazdelor.Eliminarea Dzianei Ilyina a facut ca echipa gazda sa profite pentru a se distanta la 3 goluri in minutul 20, scor 7-4.

La time-outul solicitat de catre Profesorul Sorinel Meca, rolul de antrenor a fost luat de catre jucatoarele Alina Vatu si Marija Stheriova.

In ultimile 10 minute ale primei parti s-au mai inscris patru goluri, cate de doua de fiecare echipa, iar rezultatul consemat pe tabela dupa 30 de minute era 9-6 in favoarea gazdelor.

La inceputul reprizei a doua Craiova a reusit desprinderea pentru prima data la 6 goluri, scor 13-7 in minutul 35, diferenta care s-a mentinut pana la final partidei.

Din pacate, echipa HC Dunarea Braila a suferit enorm la finalizare, avand in fata o aparare masiva si foarte bine organizata, dar si portarul echipei nationale Dumanska, care, cu cateva interventii 1 la 1 cu adversarul(Berescu, Stheriova, pe contraatac, Shutska de pe pivot), a facut diferenta.Un plus in apararea braileana, remarcand interventiile singurului portar deplasat la acest meci, Adriana Medvedova, care a reusit sa si inscrie din poarta in poarta spre finalul meciului.

Pentru Braila au marcat: Vatu 6(4 din 7m),  Ilyina 3, Stheriova-2(nu intr-o zi buna),Shutska-1,Medvedova-1,Preda-1,Munteanu-1,Corban-1.

De „REMARCAT” totusi ca spre finalul meciului au evoluat in ultimul minut si sperantele handbalului brailean, Iasmina Ichim, Stefania Epureanu, Anca Ciuclaru.

Problema principala la HC Dunarea ramane finalizarea, in sapte meciuri din acest retur nereusind sa depaseasca bariera celor 20 de goluri inscrise pe meci, dar cand principala marcatoare a echipei este extrema stanga Alina Czeczi Vatu ( 50% din goluri din lovituri de la 7m) nu se poate pretinde mai mult.

Intr-un campionat unde orice punct castigat conteaza foarte mult, dar nu reusesti sa fructifici suturile la poarta adversa, se anunta un retur foarte greu, cu deplasari dificile la Bistrita, Rm. Valcea (in lupta pentru un loc in cupele europene), Slatina, Cluj (in lupta pentru evitarea retrogradarii), CSM Bucuresti, Zalau, iar la Braila vor sosi adversari directi (Galati, Slobozia, Rapid) cat si echipe cu „orgolii ranite” (Roman,Brasov).

Va fi greu sa se atinga obiectivul la sfarsitul campionatului(locurile 1-6) in conditiile in care la echipa nu au sosit in aceasta iarna decat un coordonator de joc(in completarea Ilyinei) si un pivot pe care speram sa o vedem la lucru etapa urmatoare, in meciul de sambata contra unei contracandidate la evitarea cel putin al barajului pentru mentinerea in „Liga Florilor”.

 

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>